8 ceaiuri bune pentru slăbit

ceaiuri slăbireÎn prezent, ceaiul continuă să fie consumat, fiind cunoscut faptul că acesta are numeroase beneficii asupra organismului uman: îmbunătăţeşte memoria, creşte şi menţine capacitatea de concentrare, calmează, oferă energie, ajută la ameliorarea unor dureri, iar unele ceaiuri pot ajuta chiar şi la slăbit. În acest articol ne vom concentra atenția asupra ultimului aspect menționat, și anume: ceaiurile care ne ajută să slăbim.

1. Ceaiul negru, pe lângă numeroasele beneficii pe care i le oferă consumatorului său, stimulează și arderea grăsimilor.

2. Apoi, ceaiul verde este un ceai popular, cunoscut îndeosebi datorită beneficiilor pe care le aduce în curele de slăbit. Acesta este bogat în mangan, substanță ce topește grăsimile și elimină celulele adipoase. Pentru a avea efect în curele de slăbire, specialiștii recomandă servirea acestui tip de ceai după mesele principale, pregătit ca infuzie.

3. De asemenea, un alt tip de ceai care poate fi trecut pe lista ceaiurilor ce ne ajută să slăbim este cel alb. Din cauza faptului că acest tip de ceai nu are un gust și nici o aromă prea puternice, el nu este la fel de popular ca și celelalte două ceaiuri menționate anterior. În schimb, în ciuda popularității sale scăzute, acesta contribuie la scăderea în greutate, deoarece odată consumat suprimă apetitul. Consumarea unei singure căni de ceai alb reduce considerabil nevoia de a consuma dulciuri și mâncăruri nesănătoase, ajutând, astfel, la slăbit.

4. Apoi, un alt tip de ceai ce poate fi menționat în acest sens, acela de a ajuta la slăbit, este ceaiul din mătase de porumb. Acesta contribuie la eliminarea celulitei, datorită proprietății sale de a diminua țesutul adipos.

5. Ceaiul de soc ne ajută și el să slăbim. Acest tip de ceai este recomandat spre consum, în special persoanelor obeze. Spre deosebire de celelalte ceaiuri menționate până acum, ceaiul de soc este și cel mai gustos. Prin urmare, alegerea consumului acestui tip de ceai duce la îmbinarea armonioasă a plăcerii cu simțul practic.

6. Lista continuă cu ceaiul de urzică. O cură de slăbit cu acest tip de ceai nu durează mai mult de o lună, timp în care se recomandă consumul unui litru de ceai pe zi. Infuzia se prepară din 4 sau 5 lingurițe de frunze uscate la un litru de apă.

7. Ceaiul de cozi de cireșe elimină și el celulita, iar în cazul persoanelor obeze consumul său duce la o scădere treptată în greutate.

8. Nu în ultimul rând, se consideră că cel mai eficient ceai ce ne ajută în efortul nostru de a slăbi este ceaiul de cicoare. Acest tip de ceai taie pofta de mâncare, dar o dietă strict bazată pe consumul acestui tip de ceai trebuie realizată în conformitate cu sfaturile medicilor.

Poate ai fi crezut sau poate nu, dar consumul anumitor tipuri de ceai te poate ajuta să slăbești fără prea mult efort. Cu toate acestea nu trebuie să se ajungă la diete foarte stricte, bazate doar pe consumul de ceai, decât dacă medicul este de acord cu acest lucru.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Un comentariu “8 ceaiuri bune pentru slăbit

  1. Pingback: Cum poți scăpa de grăsimea de pe burtă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *