Ceaiuri care contribuie la prevenirea cancerului

Ceaiuri prevenire cancerDintre numeroasele beneficii pe care ni le aduce consumul de ceai, probabil cel mai important este acela ce presupune prevenirea cancerului. Cancerul este o boală gravă și, din păcate, pe cât de gravă, pe atât de extinsă este ea în lume. Studii recente arată că un om din cinci moare din cauza acestei boli necruțătoare. De asemenea, mai mult de jumătate dintre persoanele diagnosticate cu cancer cunosc ca evoluție finală a bolii moartea. Prin urmare, este foarte de bine știut cum anume putem preveni apariția unei asemenea boli și, în același timp, este foarte plăcut să aflăm că prevenirea cancerului se poate realiza foarte simplu, și anume prin consumul a diferite tipuri de ceaiuri. În acest articol vom afla care sunt, mai exact, tipurile de ceai care contribuie la prevenirea cancerului. Din această perspectivă, ceaiul poate fi considerat chiar un miracol al medicinei alternative.

Ceaiul negru este unul dintre ceaiurile cunoscute pentru capacitatea sa de a preveni cancerul. Acesta previne formarea de celule cancerigene, în special a acelora care conduc la formarea cancerului pulmonar, ovarian sau colorectal.

Apoi, și ceaiul verde este cunoscut pentru capacitatea sa de a preveni cancerul. Există chiar și studii în acest sens, care demonstrează că numărul îmbolnăvirilor de cancer a fost mai scăzut în zonele unde ceaiul verde se consuma mai des. Acest tip de ceai este benefic mai ales în prevenirea cancerului pancreatic, colorectal, de piele și de plămâni.

Substanțele existente în ceaiul alb contribuie și ele la prevenirea cancerului. Ele împiedică apariţia şi dezvoltarea celulelor canceroase, mai ales a celor cauzatoare de cancer de colon, prostată sau stomac.

Ceaiul de trifoi, datorită nutrienților pe care îi conține, contribuie și el la prevenirea cancerului. Acesta este renumit pentru faptul că poate preveni numeroase forme de cancer, cum ar fi, spre exemplu: cancerul laringian, ovarian, de col uterin, de sân sau vaginal.

Pe lista ceaiurilor care contribuie la prevenirea cancerului se numără și ceaiul din cozi de cireșe. Acesta previne, în special, cancerul gastric și pe cel de colon.

Consumul constant de ceai de soc este și el benefic în prevenirea cancerului, în special, a celui la sân, ținând sub control și apariția a diferite tumori benigne.

Nu în ultimul rând, pe lista ceaiurilor care contribuie la prevenirea cancerului se află și ceaiul de cicoare și cel de salvie. Ambele sunt cunoscute îndeosebi pentru capacitatea lor de a preveni cancerul de colon.

După cum se poate vedea, cancerul, o boală atât de răspândită, care provoacă anual moartea a circa două milioane de persoane, poate fi prevenită foarte simplu – consumând ceai. Consumul a cel puțin unei cești de ceai pe zi nu contribuie doar la prevenirea cancerului, ci și la prevenirea sau înlăturarea altor boli.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *