A fi sau a nu fi stresat

ceai antistres

Ceai antistres

Stresul ne afectează pe toţi, într-o mai mare sau mai mică măsură. Stresul poate fi cauzat atât de factori externi (loc de muncă, familie, mediu), cât şi de factori interni (lipsă de control, culpabilizare, frustrare). Indiferent de cauze, stresul apare, din păcate, în vieţile noastre, fiind cauzator de boli grave, printre care: cancerul şi diabetul. De asemenea, stresul cauzează dureri de cap, provoacă îngrăşare şi unele tulburări hormonale, dar şi unele boli alergice.

Din fericire, există o metodă simplă de înlăturare a stresului, şi totodată, a bolilor pe care acesta le provoacă. Această metodă este consumul de ceai, fie el ceai verde, ceai alb, ceai negru, ceai de mentă sau de alt tip. Ceaiurile conţin anumite ingrediente naturale care hrănesc sistemul nervos central, dar şi pe cel endocrin, consumul de ceai putând ameliora, astfel, simptomele stresului.

Dintre toate tipurile de ceai, s-a constatat faptul că ceaiul de muşeţel se află pe primul loc în topul ceaiurilor care îndepărtează stresul. Ceaiul de muşeţel este consumat încă din antichitate, de pe atunci fiindu-i recunoscute proprietăţile calmante şi sedative, capabile să prevină apariţia stresului. Următorul ceai în acest top este cel de mentă, înzestrat şi el cu anumite proprietăţi care relaxează şi calmează, îndepărtând stresul şi durerile de cap. Nu în ultimul rând, ceaiul verde se remarcă prin capacitatea de a stopa apariţia stresului. Acestea sunt, însă, doar trei tipuri de ceai antistres, însă, toate ceaiurile au această capacitate. Pentru ca efectele consumului de ceai să fie vizibile pentru o perioadă îndelungată de timp, medicii recomandă consumul a trei căni de ceai pe zi, timp de trei săptămâni. Astfel, idiferent de ceea se întâmplă în jurul tău tu vei rămâne mereu zâmbitor, stresul nemaiavând acces la organismul tău.

Ceaiul a apărut în Asia, mai exact în China, acum mai bine de 2000 de ani î.Hr, ulterior dezvoltându-se şi în Japonia. Aşadar, asiaticii au fost primii care au descoperit numeroasele beneficii ale ceaiului, printre care şi cele care înlătură stresul. Ceaiul verde japonez este unul dintre cele mai renumite şi mai delicioase ceaiuri antistres din Asia. Acesta este bogat în atioxidanţi, care previn apariţia stresului. Probabil din acest motiv asiaticii, în special japonezii, sunt recunoscuţi pentru longevitatea lor: aceştia consumă constant ceaiuri şi astfel, duc o viaţă lipsită de stres şi, implicit, mai de durată. Un alt ceai antistres consumat în Asia, pentru efectele sale curative, dar şi acela de a înlătura stresul, este ceaiul cu ginseng. De asemenea, ceaiurile cu aromă de iasomie se află la mare cerere în ţările asiatice, mai cu seamă în China şi Japonia. Yin Hao, un tip de ceai cu aromă de iasomie, este considerat o delicatesă, fapt pentru care este şi foarte scump. Însă, mai presus de toate, el este o sursă de sănătate.

A fi sau a nu fi stresat – răspunsul rămâne la tine. Nu lăsa stresul să te distrugă şi consumă ceai.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Un comentariu “A fi sau a nu fi stresat

  1. Pingback: Metode de indepartare a stresului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *