Agent de asigurări sau broker de asigurări

broker asigurari sau agent asigurariTermenii de agent de asigurări și broker de asigurări sunt adesea confundați atunci când vine vorba de ofertanții de asigurări. Diferențele, însă, dintre cele două funcții sunt extrem de importante pentru persoanele care doresc să achiziționeze produse de asigurare. Prin urmare, aceste diferențe trebuie cunoscute.

La general vorbind, agentul de asigurări este o persoană angajată de către un director al unei firme de asigurări, acest director punându-l pe agent în legătură cu clientul, pentru a-i reprezenta acestuia din urmă interesele. Apoi, în această industrie, pentru a nu se face confuzia între agentul de asigurări și asistenții săi, acesta este denumit broker. Cu toate acestea, această denumire, dorind să scape de o confuzie, intră în alta, deoarece brokerul de asigurări adevărat desemnează o persoană ale cărei funcții sunt oarecum diferite de cele ale unui agent de asigurări. Brokerul nu lucrează pentru o agenție de asigurări. El lucrează direct pentru client. În rest, brokerul face aceleași lucruri ca și un agent de asigurări. Adică acesta îți va prezenta suma și va primi un comision de la agenția de asigurări. Însă, spre deosebire de agenții de asigurări, brokerii de asigurări pot cere o taxă în plus, numită taxă de broker. Oricum, această taxă impusă de broker depinde foarte mult de el și de relația dintre voi doi. Un broker poate fi cel mai bine descris ca un agent de asigurări super-independent.

În ciuda faptului că apelarea la un broker de asigurări te-ar putea costa mai mult, acesta este, totuși, mai recomandat decât un agent de asigurări. Aceasta deoarece, deși un agent de asigurări experimentat este foarte capabil să îți înțeleagă nevoile ca și client, brokerul de asigurări are un spectru mult mai larg al opțiunilor, chiar și într-o negociere foarte strânsă. De asemenea, ei pot face rost pentru tine de asigurări care nu sunt disponibile pe piață și pot rezolva problemele complicate mult mai repede. Astfel, din multitudinea de oferte tu ai putea-o alege pe cea care ți se potrivește cel mai bine în funcție de banii pe care îi sau în funcție de alte particularități. În schimb, un agent de asigurări îți poate pune la dispoziție o singură ofertă, aceea aparținând firmei pentru care lucrează. Pe lângă toate acestea, brokerul de asigurări, spre deosebire de agentul de asigurări, trebuie să dețină și o licență, ceea ce înseamnă că acesta are mai multă educație și experiență decât un agent de asigurări. Brokerii au și o responsabilitate mai mare față de clienți. Aceștia trebuie să analizeze afacerea, să asigure corect și în mod adecvat acoperirea pentru afacere. În timp ce, un agent de asigurări are doar o responsabilitate administrativă față de client.

Așadar, având în vedere toate cele menționate, dacă punem avantajele și dezavantajele celor două profesii în balanță vom observa că aceasta înclină în favoarea brokerului. Însă decizia finală vă aparține. Lăsați mai jos un comentariu în care să răspundeți la întrebarea: ,,Agent de asigurări sau broker?”.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *