Alimente care previn îmbătrânirea (1)

alimente anti imbatranireUneori, fiecare dintre noi simte nevoia de a opri timpul și de a încetini astfel firescul proces al îmbătrânirii. Din păcate, acest lucru nu este posibil și nici cercetătorii nu au găsit încă elixirul tinereții. Dar, din fericire, există o serie de alimente care previn îmbătrânirea, alimente care contracarează efectele negative pe care îmbătrânirea le are asupra corpului nostru. În acest articol vei afla care sunt aceste alimente care previn îmbătrânirea.

Pentru început, trebuie să știi că aceste alimente nu te vor face mai tânăr, precum nici nu îți vor opri înaintarea în vârstă. În schimb, ele îți pot îmbunătăți starea generală de sănătate și îți vor oferi un plus de vitalitate, protejându-te, de asemenea, de diferite afecțiuni și boli. Astfel, viața ta va fi mai lungă și mai sănătoasă. Să vedem, așadar, care sunt aceste alimente care previn îmbătrânirea.

Un prim aliment sunt fructele de pădure (coacăze, zmeură, afine, căpșuni). Acestea sunt extrem de bogate în antioxidanți, cum ar fi flavoinoizi și antociani, care contribuie la sănătatea celulelor și previn apariția a diferite boli. În special antocianii, găsiți în cantități mari în mure, se consideră că protejează corpul împotriva apariției cancerului și a diabetului. Apoi, antioxidanții, întâlniți în cantități mai mari, în special în fructele de pădure mai închise la culoare, tind să asigure cele mai bune beneficii împotriva procesului de îmbătrânire. Conform unor studii, coacăzele pot chiar să încetinească sau să stopeze procesul de degenerare neurologică, să îmbunătățească memoria, să limiteze apariția celulelor canceroase și să reducă inflamațiile. Și ca și un bonus, acestea sunt ideale pentru sănătatea tractului urinar. Fructele de pădure sunt, în plus, și o importantă sursă de vitamine, în special vitamina C, care este benefică pentru piele. Vitamina C ajută la repararea țesuturilor deteriorate ale organismului și se consideră că poate preveni cancerul de piele.

Ciocolata neagră se află și ea pe lista de alimente care previn îmbătrânirea. Majoritatea semnelor vizibile de pielii îmbătrânire pot fi observate pe pielea noastră. De exemplu, expunerea la razele ultraviolete îmbătrânește cel mai rapid pielea. Dar știai că prin consumul de ciocolată neagră pielea ta este protejată împotriva efectelor negative pe care le pot avea razele ultraviolete asupra pielii tale? Boabele de cacao, din care este făcută ciocolata, au un conținut mai bogat de antioxidanți decât oricare alt aliment. Iar acest conținut bogat de antioxidanți contribuie la reducerea inflamațiilor pielii, ca urmare a expunerii acesteia la razele ultraviolete. Mai mult decât atât, mâncând ciocolată neagră duci la creșterea circulației sângelui în piele și duci la îmbunătățirea procesului de reținere a apei, care poate reduce apariția ridurilor și, astfel, să te facă să pari mai tânăr/ă.

Acestea sunt doar două tipuri de alimente care previn îmbătrânirea. Pentru a afla ce alte alimente se află pe această listă citește următoarea parte al acestui articol: alimente anti îmbătrânire (2).

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

3 comentarii la “Alimente care previn îmbătrânirea (1)

  1. Pingback: Alimente care previn îmbătrânirea (4)

  2. Pingback: Alimente care previn îmbătrânirea (3)

  3. Pingback: Alimente care previn îmbătrânirea (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *