Asigurarea de călătorie

asigurare de clatorieScopul realizării unei excursii este acela de a ne relaxa. Însă este mai greu să ne concentrăm atenția asupra relaxării și să fim binedispuși atunci când nu am încheiat o asigurare de călătorie, care să ne protejeze de orice risc. Apoi, nici în cazul unei călătorii de afaceri nu ne permitem să pierdem bani și timp în cazul producerii unor evenimente neprevăzute. Prin urmare, achiziționarea unei asigurări de călătorie pare a fi mai mult decât necesară, fie că e vorba de călătorii desfășurate în țară sau în afara ei. Aceasta ne oferă atât liniștea de care avem nevoie atunci când călătorim, precum și servicii concrete care să ne protejeze de evenimentele imprevizibile.

Asigurarea de călătorie se poate încheia pe o perioadă de timp ce variază între două și 365 zile. De regulă, aceasta trebuie încheiată înainte de plecarea în călătorie. Cu toate acestea, există și cazuri în care asigurarea de călătorie poate fi încheiată după plecarea în călătorie, dar nu mai târziu de patru săptămâni de la pornirea în călătorie.

Apoi, este important de știut care sunt riscurile pe care asigurarea de călătorie le acoperă. Acestea sunt: cheltuieli medicale de urgență sau de repatriere, urgențe stomatologice, despăgubiri pentru accidente de călătorie, pentru bagaje întârziate, pierdute sau deteriorate, despăgubiri pentru pierderea documentelor, pentru bilete de avion anulate sau returnate, ș.a. În lipsa încheierii unei asigurări, aceste daune care se ridică la ordinul miilor de euro, trebuie suportate de propriul nostru buzunar, în timp ce prețul unei asigurări de călătorie este relativ redus în comparație cu costul acestor daune. Mai multe detalii despre prețul unei asigurări de călătorie găsiți în rândurile de mai jos.

Nu în ultimul rând, un alt lucru important cu privire la asigurarea de călătorie este prețul acesteia. Trebuie știut că aceasta nu presupune un preț fix, acesta variind în funcție de mai multe elemente, cum ar fi: perioada călătoriei sau vârsta clientului. În ceea ce privește vârsta, de asigurarea de călătorie beneficiază doar persoanele cu vârste cuprinse între 0 și 75 de ani. Mai mult decât atât, pentru persoanele având o vârstă ce depășește 60 de ani costul unei astfel de asigurări este de două ori sau chiar de trei ori mai mare decât în mod normal. La o scurtă verificare am aflat că există patru societăți ce oferă asigurare de călătorie. Este vorba despre Euroins, Omniasig, Platinum și Generali. O listă a celor patru societăți, aranjate în ordine crescătoare, de la cea care oferă cele mai mici prețuri la cea mai scumpă, arată astfel: Euroins, Omniasig, Generali și Platinum. Este bine de știut că prețurile nu depășesc 100 de RON de persoană, în cazul unor călătorii de maxim câteva săptămâni.

Așadar, putem observa că achiziționarea unei asigurări de călătorie este un lucru necesar, având în vedere faptul că aceasta nu este scumpă, iar în cazul unor evenimente neprevăzute, în lipsa ei, costurile trebuie să le suportăm noi.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *