Beneficiile consumului de ceai

beneficiile consumului de ceai

Dorim să vă aducem mai aproape de ceai. Probabil v-aţi întrebat, din pură curiozitate sau din dorinţă de cunoaştere, de ce există ceai sau care sunt beneficiile consumului de ceai, în ce fel poate acesta înlocui apa, dacă se bea ca remediu sau se bea pentru relaxare. Astfel, pentru a înţelege cu adevărat această băutură preparată dintr-o bucăţică de natură, trebuie să-i fie cunoscută povestea.

Ceaiul, cea mai veche şi populară băutură aromată din lume, este cunoscut ca având numeroase proprietăţi cu efecte curative, dar care oferă, totodată, bună dispoziţie şi relaxare. Având o istorie care îşi are rădăcinile prin Antichitate, modul de preparare a acestuia a evoluat de-a lungul timpului, conturând o adevărată artă a ceaiului, răspândită astăzi în toată lumea.

Ajunge să cunoaştem puţin modul de cultivare a ceaiului şi ne putem da seama că acestui produs îi este oferită o deosebită importanţă. Originar din ţările orientale, ceaiul este cultivat la mari înălţimi (de la 3000 la 6000 de metri), plantaţiile, cel puţin cele tradiţionale şi nemecanizate, fiind aşezate în locuri calme şi liniştite. Putem înţelege astfel caracteristicile şi beneficiile acestui produs cunoscându-i doar originea.

Ajungând în Europa, pe la începutul secolului al şaptesprezecelea, arta şi cultura ceaiului au fost rapid asimilate, la început de portughezi şi olandezi, apoi de britanici, care au preluat obiceiul olandez al ceaiului de după-amiază. Apoi, adoptată de restul ţărilor, cultura a ajuns să fie cunoscută şi la noi în ţară.

Totuşi, în România, cultura ceaiului nu este explorată la nivel ridicat. Arta ceaiului la noi este încă în proces de asimilare şi descoperire, ajutată de interesul pe care şi-l manifestă amatorii de ceai şi de asemenea de localurile dedicate artei ceaiului.

Această băutură este răspândită în toată lumea, existând diverse tipuri şi sortimente. Există astfel ceai negru, verde, roşu şi galben şi varietăţi precum ceaiuri din frunze şi din flori. Trebuie să se ştie că nu orice băutură de acest gen este de calitate. Ceaiurile de calitate sunt cultivate în condiţii speciale.

Astfel, aflându-ne în strânsă legătură cu evoluţia şi povestea ceaiului, dorim să vă aducem mai aproape de acesta. Prin intermediul acestui site veţi putea cunoaşte ceaiurile de fină calitate, le puteţi savura la orice oră şi în orice moment. Site-ul cuprinde informații despre ceaiuri din flori, băuturi de calitate superioară, cu o aromă şi un gust foarte fin, persistent şi deosebit de plăcut. Spre deosebire de aceste aspecte, aceste băuturi aromate au, desigur, efecte curative.

Prin prospeţimea lor, aceste băuturi vă aduc mai aproape de natură şi vă oferă plăcerea de a vă relaxa în timp ce aveţi grijă şi de sănătatea dumneavoastră. Încercați-le și veți deveni un adevărat apreciator şi băutor de ceai. Trebuie doar să aruncaţi o privire peste articolele pe care vi le punem la dispoziţie şi să vă alegeţi ceaiul preferat. Profitați de beneficiile consumului de ceai!

Răsfoiţi, serviţi și vă relaxați!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *