Beneficiile sportului în perioada sărbătorilor de iarnă

Sărbătorile de iarnă aduce căldura și pacea în inimile oamenilor. În această perioadă frumoasă a iernii există multe tentații nefaste pentru copul tău. Prăjituri, dulciuri, mâncăruri grase.  Nici una dintre acestea nu îți fac bine. În câteva rânduri îți voi explica importanța sportului în acest sezon al anului. Totuși trebuie să fii conștient de faptul că sportul este benefic pentru tine nu doar în perioada iernii ci și în restul anului. E nevoie de un corp sănătos pentru o minte sănătoasă.

În primul rând iarna ducem o lipsă teribilă de mișcare, frigul nu ne permite să ieșim din casă nici măcar pentru o plimbare. Stagnarea pe această perioadă duce la acumulări de grăsimi nedorite care mai târziu vor fi mult prea greu de dat jos. De ce să nu te ambiționezi și să creezi o sală de fitness chiar la tine acasă? Propune-ți ție o oră de sport în care să faci mișcare, poți alege abdomene fandări sau chiar aerobic. Internetul, e plin în ziua de astăzi de diferite videoclipuri cu programe de sport.  Alege unul care ți se potrivește și pune-l în aplicare. Dacă îți permiți să aloci mai mult de o ora sportului, îți sugerez o sală de forță sau chiar să mergi la piscină. Înotul se află printre sporturile complexe care antrenează toți mușchii deodată, fiind extrem de benefic scopului tău. Dacă ești o persoană care rezistă la frig, și ai o pasiune pentru alergat, îmbracă-te adecvat și nu uita un fular pe gură și nas. Te va proteja de frigul tăios de afară, protejându-ți astfel, sănătatea.

Un alt factor al îngrășării pe perioada iernii, sunt alimentele pe care le consumăm. Dulciurile și prăjiturile împreună cu sucurile acidulate formează un trio al depunerilor nedorite. Indiferent că vrem sau nu acestea se vor vedea în scurt timp la cântar sau pe haine. Acesta este încă un motiv pentru care este indicat să faci sport și să arzi atâtea calorii câte consumi. Evită pe cât posibil aceste alimente înlocuindu-le cu fructe, ceaiuri. Astfel am ajuns la concluzia acestui aspect spunând că sportul trebuie să fie direct proporțional cu alimentele consumate.

Mișcarea, ne antrenează creierul creând o stare generală de bine! Această activitate fizică ne ajută să menținem silueta, stările emoționale, pozitive, odată ce înaintăm în vârstă. Beneficiile sportului sunt multiple însă le vom reaminti pe cele mai relevante.

Echilibrarea activității psihice. Sportul ajuta la corelarea dintre minte și corp creând o armonie perfectă.

Încrederea în tine sporită. Odată ce areți bine, te simți bine și areți asta pretutindeni.

Evitarea obezității. Practicanții oricărui sport sunt feriți de obezitate pe toată durata vieții.

Viață prelungită și sănătoasă. Cu ajutorul sportului îți menții inima tânără și pregătită de noi provocări.

Sportul te ajută să ai mereu o atitudine pozitivă. Greu de crezut dar sportul îți oferă multă energie pe care o poți canaliza în diferite activități productive.

Așadar, ai înțeles care e rolul sportului în perioada sărbătorilor de iarnă? Pune chiar astăzi piciorul în prag și începe un antrenament, fi pregătit pentru atacul caloriilor!

 

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *