Cadou „nemuritor” – cerere în căsătorie

cerereInCasatorieUnul dintre cele mai emoţionante momente din viaţa unui cuplu este cererea în căsătorie. Inelul, simbol al dragostei nemărginite, când este oferit femeii iubite vine ca  o confirmare a faptului că doreşti să îţi construieşti un viitor alături de aleasa inimii tale. Acest eveniment deosebit trebuie planificat cu mare atenţie, astfel încât să fie unul memorabil pentru ambii parteneri.

Cererea în căsătorie este evenimentul din cadrul unei relaţii în care o persoană cere mâna perechii sale ca simbol al căsătoriei. Atunci când cererea este acceptată, marchează începutul logodnei, fiind considerată perioada premergătoare nunţii. Fiecare dintre noi s-a gândit cel puţin odată la cum va arăta ziua cea mai importantă din viaţa lui. Sentimentul de iubire este cel care prevalează această uniune, iar logodna reprezintă faptul cunoaşterii partenerului după o perioadă de timp în care descoperi şi analizezi trăirile celui cu care vei forma o altă viaţă.

Tradiția spune că bărbatul are rolul principal, lui îi este atribuită sarcina de a cere în căsătorie pe aleasa lui. În trecut partenerii trebuiau să țină castitate până după nuntă, deoarece era avuția cea mai mare a unei fete să se păstreze nepătată până în ziua nunții, prin aceasta ajungându-se la purificarea spirituală a viitorilor soți. Obiceiul „pețitului” pe la părinții fetei cu care tânărul voia să se căsătorească, îi cerea mâna fetei pentru a avea binecuvântarea de la părinți, fără de care nu putea exista practic nunta. Refuzul părinților era un semn rău și tinerilor nu le mergea bine încă de la început. Inelul era de obicei din aur, putând fii chiar verigheta din cadrul căsătoriei propriu-zise. Potrivit unor superstiții inelul se poartă pe cel de-al patrulea deget al mâinii stângi deoarece, vena din acel deget se îndreaptă direct către inimă. Cercul nesfârșit al inelului de logodnă simbolizează eternitatea, timpul fără de început și sfârșit. Chiar și azi mai există aceste obiceiuri prin unele zone ale țării, în special la satelle din zona de munte a României, unde tradițiile sunt respectate cu sfințenie în orice moment al vieții lor.

Logodna din epoca modernă este văzută ca o perioadă în care celor doi tineri le este permis să stea împreună o perioadă de timp până stabilesc când se vor căsători. Nu este strict necesar ca bărbatul să ceară femeia, de multe ori se întâmplă exact contrariul, când femeia cere bărbatul. Locul unde se face cererea diferă, ajungând să fie în cele mai extravagante locuri și diverse moduri.

În ziua de astăzi nu mai e de ajuns să te aşezi într-un genunchi şi să adresezi marea întrebare, ci trebuie ca evenimentul să fie unul original şi deosebit. Cei care încearcă să planifice o zi perfectă pentru persoană iubită se pot inspira din următoarele idei, care arată creativitate înainte de toate! Viitorul tau depinde de asta!

  1. Este un scenariu întâlnit în filme şi poate părea banal la prima vedere, nu este deloc uşor de pus în practică. E nevoie de o trupă de muzicanţi şi de o doză destul de mare de curaj să te duci în faţa locuinţei ei şi să îi faci o serenadă! Aceasta este o manieră inedită de a-ţi exprima iubirea faţă de persoana iubită chiar şi în viaţa de zi cu zi, deci va fi cu atât mai impresionantă dacă este însoţită de o cerere în căsătorie.
  2. Celor aventuroşi le va surâde ideea unei cereri în căsătorie care să aibă loc chiar în timpul unei sărituri cu paraşuta. Adrenalina unui salt de la înălţime va fi amplificată de emoţia adusă de trăirea unui astfel de moment. Odată ajunşi cu picioarele pe pământ (doar la propriu), momentul va fi marcat prin oferirea inelului de logodnă. Va fi o experienţă extraordinară pe care amândoi o veţi povesti cu drag şi maxim de entuziasm mereu.
  3. Propune-i să faceţi ceva mai special în weekend şi închiriază un balon cu aer cald de la o firmă specializată din oraş. Va fi încântată de această idee şi nici nu îi va trece prin gând că marea supriză abia acum urmează!
  4. În cazul în care iubita ta preferă lansările de film, vorbeşte cu directorul cinematografului şi roagă-l să strecoare în pauza publicitară un mesaj de la tine, de genul: „ Cristina, vrei să fii soţia mea?”. O să o surprinzi nespus şi o să stârniţi ropote de aplauze din partea celor prezenţi.
  5. Dacă şti să îţi stăpâneşti bine emoţiile, intră în direct la o emisiune de radio şi lansează-i propunerea live! O să dai dovadă de mult romantism şi de o imaginaţie debordantă!
  6. Dacă femeia iubită preferă lucrurile simple, atunci momentul potrivit ar putea fi de ziua ei de naştere. Ce cadou ar putea fi mai frumos decât o cerere în căsătorie? Organizează o petrecere surpriză şi invită toţi oamenii dragi vouă, care să va fie alături în aceste momente speciale. Cu siguranţă ea nu se va aştepta la atâtea surprize în aceeaşi seară!
  7. A fost plecată pentru o perioadă de timp, în interes de serviciu? Aşteapt-o la gară sau la aeroport cu o pancartă mare, pe care sa scrie “Vrei să fii soţia mea?”. Va fi cea mai romantică şi reuşită revedere.
  8. Invit-o sâmbătă seara pe la tine. Muzică bună, un dvd bine ales şi pizza. Înainte să aduci cutiile cu deliciosul preparat, strecoară inelul în cutie. Îngenunchează în faţa ei şi deschide cutia ca şi cum ambalajul ar fi foarte preţios. O să fie foarte surprină şi fericită atunci când va vedea mica bijuterie şi cu siguranţă o să spună „DA”!.
  9. Roagă-i pe cei de ladelfinariu să pună un banner cu cererea ta în căsătorie în interiorul celui mai mare acvariu cu peşti.
  10. Comandă fluturaşi pe care să tipăreşti cea mai romantică cerere în căsătorie. Împrăştie-le prin zona în care locuiţi sau unde v-aţi întâlni prima dată şi scoate-şi iubita la o plimbare. Când se prinde de surpriză, aşează-te în genunchi şi oferă-i inelul de logodnă.

Orice femeie este o romantică incurabilă şi care visează cu ochii deschişi la ziua în care bărbatul iubit îi va aşeza inelul pe deget. Partenerului îi revine sarcina frumoasă, în acelaşi timp dificilă, de a se ridica la înălţimea aşteptărilor iubitei sale şi de a planifica o cerere în căsătorie perfectă, inedită şi surprinzătoare, pentru a nu lăsa loc altui răspuns decât unui “DA!” hotărât venit din inimă.

 

 

 

 

 

 

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *