Află ce să faci atunci când te simţi singur în doi

Noi oamenii avem nevoie de multă comunicare, practic asta ne deosebeşte de animale. Dar mai ales simţim nevoia să ştim că cineva e acolo cu noi, că nu suntem singuri pe lume. Atunci, tocmai din acest motiv, începem o relaţie. De obicei totul merge bine  mai ales la început când fiecare e curios să-l descopere pe celălalt. După ce s-au descoperit apar unele neînţelegeri, inconveniente.singuratate

Tindem să fim foarte conservatori în ce ne priveşte, nu suntem dispuşi să facem schimbări în ce priveşte comportamentul nostru, fiindcă ni se pare foarte corect, şi dacă până în momentul debutului relaţiei totul era foarte bine pentru noi aşa cum eram spunem nu schimbării. Te poţi simţi de multe ori singur în doi. Se întâmplă asta atunci când fiecare e nemulţumit în felul lui în interiorul relaţiei de ceva şi atunci se instalează tăcerea care vă îngheaţă pe amândoi. După câteva zile de tăcere s-ar putea să nu mai simţiţi nevoia să comunicaţi. Atenţie!

A fi singur în doi înseamnă a fi singur în interiorul relaţiei. Şi atunci omul are tendinţa de a se simţi blocat, încuiat. Caută alţi oameni cărora să le povestească prin ce trec. Caută soluţii. Dar totul în afară nevorbind cu partenerul. Există un proverb  care spune că „tăcerea e de aur”. Într-adevăr poate fi, dar numai când ne dorim să evităm o ceartă și nu în cazul în care suntem pur şi simplu enervaţi de anumite lucruri care se tot repetă şi care nu ne convin. Este bine ca fiecare nemulţumire să fie spusă şi discutată imediat astfel încât să nu se ajungă la senzaţia  de ,,prea plin”, de saturaţie.

În cuplul modern fiecare face ce doreşte, el iese cu băieţii, ea iese cu fetele şi în felul acesta fără să-şi dea seama deja cei doi se autosepară, adică fiecare e singur în doi, nu mai ţin cont unul de dorinţele celuilalt. Când vorbiţi adesea vă aduceţi unul altuia jigniri, exageraţi plecând de la cuvinte banale şi faceţi nişte tragedii demne de a fi puse în scenă şi atunci fiecare se simte singur în doi. De fapt, acesta este sentimentul de la care se pleacă atunci când celălalt caută pe altcineva. Nu mai poate vorbi cu partenera/partenerul şi caută înţelegere în altă parte.

Sfaturi pentru a nu ajunge şi dumneavoastră să vă simţiţi singur în doi:

  •     De fiecare dată când aveţi o discuţie şi fiecare are o altă opinie, gândiţi-vă că deşi nu vă convine e normal să nu gândiţi la fel!
  •     Nu răspundeţi la jigniri cu jigniri, ci corectaţi-vă partenerul spunându-i că nu vă face plăcere să auziţi astfel de cuvinte din partea nimănui mai ales din partea lui/ei!
  •    Vorbiţi pe rând ascultându-vă unul pe celălalt. Spuneţi-vă deschis nemulţumirea, problema pe care o aveţi!
  •    Căutaţi împreună o soluţie pentru ca amândoi să fiţi mulţumiţi!
  •    Spuneţi da schimbării dacă vi se pare sănătos atât pentru dumneavoastră cât şi pentru partener(ă)!
  •   Comunicaţi, comunicaţi, comunicaţi până ce tristeţea va fi dispărut şi sunteţi împăcaţi!

Dacă aţi avut vreodată sentimentul că sunteţi „singur în doi” atunci puteţi să ne scrieţi şi dumneavoastră câteva sfaturi, spunându-ne ce aţi făcut pentru a avea o relaţie vie şi frumoasă!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *