Ceai din mătase de porumb

Porumbul este o plantă agricolă alimentară, industrială și furajeră foarte cunoscută în multe țări ale lumii. Se poate spune că românii o au la suflet, deoarece nu există gospodărie care să nu fi cultivat porumb măcar în vreun an. Pe lângă plăcerile și foloasele pe care le aduce în gastronomie sau în alte domenii, porumbul are și proprietăți curative.

Ceai din mătase de porumbPartea cea mai bogată în substanțele care aduc efectele curative este mătasea porumbului, care desemnează o parte a florilor femeiești ale plantei și care are rolul de a primi particulele de polen, în scopul fertilizării. Apărută deci în timpul înfloririi, pentru a aduce efectele benefice dorite aceasta trebuie să fie culeasă când are o culoare gălbuie-verde. Știuleții trebuie să fie încă verzi, să nu aibă boabele maturizate, fază în care porumbul este cunoscut ca fiind încă „în lapte”. Mătasea de porumb se pune la uscat într-un loc umbros, bine aerisit, lipsit de umiditate și este uscată când își pierde elasticitatea, devenind rigidă și ușoară. Poate fi depozitată în pungi de hârtie sau în saci de pânză, având valabilitate de maxim 2 ani. Este un aspect important, dacă vrei să beneficiezi de prorpietățile curative ale unui ceai din mătase de porumb de calitate.

Mătasea conține foarte multe vitamine și săruri minerale, având calități vindecătoare care acționează complex asupra organismului uman. Cercetările au arătat că mătasea de porumb este un remediu care nu ar trebui să fie scăpat din vedere de către bolnavii de diabet, de cei cu probleme renale sau urinare, dar nici de cei care suferă de tulburări biliare.

Consumul de  ceai din mătase de porumb este eficient în tratarea infecțiilor renale, deoarece are acțiune diuretică, deci activează secreția urinară. Având o puternică acțiune antioxidantă, acesta încetinește sau chiar stopează evoluția chisturilor renale, blocând degenerările ce au loc la nivelul rinichilor și ajută la eliminarea pietrelor din rinichi. Cistita, boală caracterizată prin inflamarea vezicii urinare în urma unei infecții, poate fi tratată cu ajutorul ceaiului din mătase de porumb, tot datorită acțiunii diuretice, dar și datorită faptului că distruge bacteriile, reduce inflamația și elimină spasmele. Acest beneficiu provine și din faptul că mătasea are și efect antiinflamator și calmant. Ceaiul este bun pentru cei care suferă de diabet, deoarece scade și stabilizează glicemia, reducând treptat nivelul zaharurilor din sânge. Persoanele cu hipertensiune pot beneficia de asemenea de pe urma consumului de ceai din mătasea porumbului, întrucât acesta este un foarte bun hipotensor, fiind considerat cel mai bun diuretic în hipertensiune. Este benefic și pentru durerile premenstruale, reducând disconfortul provocat de acestea, dar și stările de iritabilitate sau depresie. Pentru că acest ceai este bun și în eliminarea surplusului de kilograme, este folosit în dietele de slăbit și pentru îndepărtarea celulitei, datorită proprietății de a diminua țesutul adipos.

Pentru a prepara ceai din mătase de porumb este nevoie de 2 linguri de mătase mărunțită la 300 de mililitri de apă fierbinte. Infuzia trebuie să dureze 10 sau 15 minute, iar apoi lichidul se strecoară. Cura cu acest ceai se ține 10 zile, cu 2 sau 3 căni băute pe zi, iar apoi se face o pauză de 5 zile. După preferințe, poate fi îndulcit cu miere sau se poate adăuga suc de lămâie, dar este recomandat să se bea fără combinații de acest fel.

Vedeți ce alte ceaiuri curative puteți să consumați pentru o viață mai sănătoasă!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Un comentariu “Ceai din mătase de porumb

  1. Pingback: 5 ceaiuri benefice pentru diabetici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *