Ceaiul de cozi de cireşe – un medicament natural

Un alt tip de ceai tradiţional românesc, cunoscut şi apreciat pentru efectele sale curative, este ceaiul de cozi de cireşe, obţinut, după cum prea bine ne putem da seama, din codiţe de cireş şi, uneori, de vişin.

ceaiul de cozi de cireşeCeaiul de cozi de cireşe este bogat în flavonoizi (vitamina P), antioxidanţi, tanin, potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, dar şi în vitamine, cum ar fi: A, B, C. Toate acestea contribuie ca acest tip de ceai să se remarce prin unele proprietăţi antiseptice, diuretice, antidiareice, antiinflamatorii, fiind uşor astringent și ajutând la întărirea sistemului imunitar.

Spre deosebire de alte tipuri de ceai, în cazul cărora este indicat să nu fie consumate mai mult de 4 ceşti pe zi, deoarece acestea se pot dovedi a fi dăunătoare, ceaiul din cozi de cireşe este recomandat să se consume în cantităţi mari, de la 1 până la 3 litri pe zi, cantitatea exactă pe care trebuie să o consumaţi fiind fixată de medic, în funcţie de problema cu care vă confruntaţi.

Consumul de ceai de cozi de cireşe este recomandat persoanelor care suferă de infecţii urinare sau celor care au pietricele la rinichi sau în vezica urinară. Specialiştii susţin că bolnavii trebuie să consume atât de mult ceai până când nu vor mai simţi niciun simptom al infecţiei, cum ar fi usturimea în timpul urinării, şi acest lucru pe durata a circa 2 săptămâni. Şi în cazul în care aveţi diaree puteţi consuma ceai de cozi de cireşe, în această situaţie sfatul medicilor fiind acela de a consuma doar 3 ceşti de ceai pe zi, înainte de cele 3 mese principale ale zilei.

De asemenea, ceaiul de cozi de cireşe este recomandat şi persoanelor care au probleme cu aparatul cardiovascular, mai exact acele persoane care se confruntă cu insuficienţă cardiacă sau hipertensiune.

În plus, antioxidanţii existenţi în acest tip de ceai, precum şi cantitatea ridicată de vitamina C, contribuie la reducerea colesterolului, dar şi la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

Ceaiul de cozi de cireşe poate fi folosit şi pentru tratarea răcelii sau a gripei, acesta având capacitatea de a reduce tusea, dar şi starea febrilă. De asemenea, ceaiul de cozi de cireşe este foarte util pentru insomniaci, acesta inducând starea de somn şi oferind, în acelaşi timp, un somn liniştit.

Pe lângă toate acestea, ceaiul de cozi de cireşe poate să prevină şi apariţia unor boli mai grave, cum ar fi cancerul gastric sau cel de colon, guta și gastrita. Cea din urmă, dacă nu este tratată la timp, poate conduce la apariţia ulcerului.

Efectele consumului acestui tip de ceai pot fi vizibile şi în exterior, prin faptul că ajută la îndepărtarea celulitei, iar în cazul consumului său de către persoanele obeze se va putea observa o scădere treptată a acestora în greutate.

Ca alternativă la ceaiul de cozi de cireşe îți recomand să consulți întreaga secțiune de Ceaiuri curative.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Un comentariu “Ceaiul de cozi de cireşe – un medicament natural

  1. Pingback: Ceaiuri potrivite pentru tratarea diareei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *