Ceaiul de mentă – beneficii

Din categoria ceaiurilor tradiţionale româneşti face parte şi ceaiul de mentă, unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate ceaiuri medicinale, graţie beneficiilor pe care le aduce consumatorilor.menta

Arbustul de mentă înfloreşte pe timpul verii, în luna iulie, făcând flori mici şi violete. Menta este alcătuită dintr-o serie de ingrediente, care o ajută să se remarce prin unicitate. Pentru a se obţine ceaiul de mentă sunt utilizate frunzele de mentă uscate. Ceaiul de mentă este consumat încă din vechime, rolul său primordial fiind acela de medicament.

Ceaiul de mentă este foarte recomandat celor care suferă de sindromul intestin iritabil sau de indigestie, deoarece are capacitatea de a stimula digestia, reuşind, în acelaşi timp, să calmeze balonarea, dar şi contracţiile musculare. Pentru a avea parte de aceste efecte, trebuie să consumi ceai de mentă după fiecare masă.

De asemenea, dacă te confrunţi cu o răceală sau gripă, indicat este să consumi ceai de mentă. Totodată, ceaiul de mentă reprezintă un ajutor şi pentru persoanele care suferă de sinuzită, astm sau bronşită.

În plus, dacă eşti stresat, nervos, agitat sau te confrunţi cu o durere de cap, o ceaşcă de ceai de mentă îţi va face doar bine, deoarece acest tip de ceai se caracterizează prin capacitatea de a înlătura stresul, provocându-ţi o stare de relaxare. În acelaşi timp, consumul de ceai cu jumătate de oră înainte de culcare duce la un somn liniştit, ceaiul de mentă fiind recomandat persoanelor care suferă de insomnie.

Dacă durerile specifice perioadei de menstruaţie nu îţi dau pace şi niciun un medicament nu te linişteşte, tot ceaiul de mentă este soluţia.

Un alt beneficiu al ceaiului de mentă este acela că menţine respiraţia mereu proaspătă, înlăturând, în acelaşi timp, placa bacteriană, cariile şi tartrul.

Ceaiul de mentă poate fi consumat şi doar pentru menţinerea sănătăţii, nu neapărat pentru a lupta împotriva unei boli, cunoscut fiind faptul că acest tip de ceai ajută la întărirea sistemului imunitar.

Pe lângă toate acestea, consumul de ceai de mentă este recomandat studenţilor sau elevilor în perioadele de testare, deoarece s-a demonstrat faptul că acest tip de ceai îmbunătăţeşte memoria şi determină o putere de concentrare mai mare.

Ceaiul de mentă ajută şi la obţinerea sau menţinerea unei siluete suple, deoarece consumat înainte de masă acesta potoleşte pofta de mâncare şi duce la un consum mai mic de alimente.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

5 comentarii la “Ceaiul de mentă – beneficii

  1. Pingback: Efectele ceaiului asupra sarcinii

  2. Pingback: Ceaiuri împotriva insomniei

  3. Pingback: Ceaiuri ce alungă depresia

  4. Pingback: Ceaiuri utile în tratarea răcelii

  5. Pingback: Ceaiuri utile atunci când suferi de dureri menstruale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *