Ceaiul de salvie – un ceai „nemuritor” de bun

Îţi doreşti să bei un ceai tradiţional românesc şi care să îţi ofere în acelaşi timp o multitudine de beneficii în ceea ce priveşte sănătatea? Alege ceaiul de salvie. Acest tip de ceai reprezintă o adevărată salvare atât la propriu, cât şi la figurat, având în vedere faptul că termenul de ,,salvie” provine de la cuvântul latinesc ,,salvare”.

Ceaiul de salvie a primit această denumire datorită conţinutului său bogat în substanţe ce ,,împrăştie” sănătatea în organism, dintre care amintim: uleiurile volatile, polifenolii, flavonoizii, taninul, subsanţele estrogene, vitaminele B şi C, dar şi graţie proprietăţilor sale antiseptice, antispastice şi antitermice. De asemenea, există şi unele proverbe care evidenţiază supremaţia acestui ceai, cum ar fi: ,,Pentru ce să moară omul, când în grădină creşte salvia?” sau: ,,Cine are salvie în grădină nu lasă bătrâneţea să se apropie”. Mai mult decât atât, salvia este planta despre care Maica Domnului a spus: ,,De azi înainte şi până în vecii vecilor vei fi o floare preferată a oamenilor. Îţi dau putere să vindeci oamenii de orice boală”. Aşadar, faptul că acest tip de ceai este o sursă de sănătate nu mai este un secret pentru nimeni, însă care sunt mai exact bolile de care ne protejează consumul ceaiului de salvie?salvie

Ei bine, consumând acest tip de ceai vă menţineţi imuni în faţa bolilor şi reuşiţi să preveniţi cancerul la colon, răceala, bronşita, astmul, rinita sau sinuzita, dar şi să înlăturaţi anumite dureri, cum ar fi cele de gât sau de cap, tumorile tubului digestiv, dar şi unele afecţiuni dentare, dintre care şi placa bacteriană. În plus, consumul de ceai de salvie este perfect pentru insomniaci sau pentru cei care au probleme cu memoria, chiar şi pentru bolnavii de Alzheimer. Ceaiul de salvie este recunoscut pentru faptul că stimulează inteligenţa şi îmbunătăţeşte memoria şi creativitatea.

În caz de indigestie, este recomandat să consumaţi înainte de masă acest tip de ceai, iar în acest mod, digestia dumneavoastră va fi stimulată şi de asemenea, apetitul vă va fi reechilibrat. Dacă aveți diaree este indicat să beți ceaiul de salvie rece, aproximativ 3 căni pe zi, dar nu mai mult de 4.

Dacă vă numărați printre femeile ce au parte de o menstruaţie neregulată, abundentă şi mai ales dureroasă, consumul ceaiului de salvie reprezintă o soluţie optimă pentru dumneavoastră. Acest consum trebuie să fie constant pentru a avea efectele dorite, astfel că este recomandat să consumaţi cantităţi mici de ceai de salvie pe stomacul gol, în fiecare zi, timp de 3 luni. În acest interval de timp, ingredientele ceaiului de salvie şi hormonii dumneavoastră vor crea o armonie în organism, astfel încât durerile menstruale vor dispărea, iar menstruaţia va deveni regulată. De asemenea, consumat regulat, ceaiul de salvie întârzie menopauza, iar astfel vă veți simţi întinerită.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Un comentariu “Ceaiul de salvie – un ceai „nemuritor” de bun

  1. Pingback: Ceaiuri potrivite pentru tratarea diareei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *