Ceaiul de tei – o licoare făcătoare de minuni

Cu toţii bem ceai, însă puţini dintre noi sunt cei care ştiu anumite lucruri despre ceea ce consumă. Ca de exemplu, faptul că există mai mult de 50 de tipuri de ceaiuri tradiţionale româneşti.tei

În articolul de astăzi vom discuta despre unul dintre aceste tipuri de ceai, şi anume: ceaiul de tei, care oferă o multitudine de beneficii celor care îl consumă. Însă pentru ca efectele consumului de ceai de tei să atingă un randament maxim, este necesar ca florile de tei să fie culese imediat după ce au înflorit şi să fie puse la uscat într-un loc umbros. De asemenea, în preparea acestui ceai trebuie ţinut cont de anumite lucruri pentru ca efectele să fie cele scontate, şi anume: florile de tei nu se fierb niciodată şi nu trebuie lăsate la infuzat mai mult de 3 sau 4 minute. Totodată, este recomandat ca ceaiul să fie consumat la maxim o jumătate de oră după ce a fost pregătit, deoarece odată cu trecerea timpului acesta îşi pierde nu doar culoarea, dar şi unele proprietăţi.

Ceaiul de tei este bogat în substanţe flavonozide şi vitamina C, care oferă ceaiului proprietăţi calmante, sedative, expectorante, spasmolitice. De asemenea, persoanelor gripate, aflate în stare febrilă, care suferă de insomnii, afecţiuni reumatice sau infecţii ale căilor respiratorii superioare, cum ar fi angină, faringită, laringită, bronşite acute şi cronice, le este recomandat consumul de ceai de tei, capabil să prevină, dar şi să vindece.

Mai mult decât atât, s-a descoperit faptul că persoanele care consumă ceai de tei după o zi grea şi obositoare de muncă, în care au depus atât efort fizic, cât şi mental, devin mai relaxate. Ceaiul de tei reduce starea de stres sau de angoasă, ajutând ca somnul tău să fie unul foarte liniştit şi fiind recomandat şi copiilor agitaţi şi energici, care refuză să doarmă.

De asemenea, este cunoscut faptul că numărul de români ce consumă acest ceai este majoritar. Pentru aceştia ceaiul de tei reprezintă un medicament veritabil care luptă împotriva răcelii sau a gripei, dar şi a durerilor de cap. În plus, mulţi români consideră că acest tip de ceai are capacitatea de a înlătura orice fel de indispoziţie sufletească. Nu doar românii sunt de această părere, chiar şi chinezii consideră teiul (şi, implicit, roadele sale) un copac al uitării.

Dacă o tuse deranjantă nu îţi dă pace, soluţia este consumul de ceai de tei. În acelaşi timp, ceaiul de tei înlătură şi bronşita. Contrar opiniei publice, ceaiul nu trebuie consumat fierbinte, deoarece în acest fel zona inflamată a gâtului se irită şi mai tare.

Nu în ultimul rând, ceaiul de tei este inamicul hipertensiunii arteriale şi al arterosclerozei. De asemenea, el ameliorează durerile de vezică şi de stomac.

Ceaiul de tei ajută şi la înfrumuseţarea fizică, mai exact prin îndepărtarea cearcănelor. Ceea ce trebuie să faci este să îţi pui o compresă cu ceai de tei pe ochi pentru circa 10 minute.

Ceaiul de tei se poate consuma atât rece, cât şi cald, fiind recomandate aproximativ 3 căni pe zi.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *