Ceaiul de urzică – licoare magică 100% românească

Ceaiul de urzică este un ceai tradiţional românesc. Acesta se obţine, după cum uşor ne putem da seama, cu ajutorul urzicii, mai precis cu ajutorul frunzelor acesteia, deşi atât frunzele, cât şi tulpina şi chiar şi florile urzicii au efecte curative.urzica

Urzica este o plantă medicinală, erbacee, ce poate fi întâlnită atât în zonele de câmpie, cât şi în regiunile montane. Aceasta oferă ceaiului de urzică numeroase vitamine, cum ar fi: A, C, D, E, K. De asemenea, ceaiul de urzică are un conţinut bogat în substanţe proteice, polifenoli şi substanţe minerale, dintre care amintim: fierul, calciul, magneziul şi potasiul. Aşadar, ne putem da seama de faptul că acest tip de ceai se remarcă prin anumite proprietăţi, precum cele de remineralizare, vitaminizare sau depurative, proprietăţi ce ajută la întărirea sistemului imunitar şi la stimularea metabolismului.

Ceaiul de urzică este folosit încă din cele mai vechi timpuri, grecii antici consumându-l pentru a se trata de artrită, răceală sau tuberculoză.

Având în vedere conţinutul bogat în fier şi vitamina C, ceaiul de urzică este foarte recomandat persoanelor care suferă de anemie. De asemenea, datorită conţinutului bogat în vitamine şi substanţe minerale, ceaiul de urzică poate fi folosit şi cu scopul detoxifierii organismului de anumite metale grele, dar şi de unele substanţe chimice. În plus, consumul de ceai de urzică contribuie la o mai bună digestie, ceea ce conduce din nou la eliminarea toxinelor din organism.

Vitamina K, prezentă în ceaiul de urzică, are rolul de a proteja vasele de sânge, fluidizând şi purificând în acelaşi timp sângele. Mai mult decât atât, datorită conţinutului bogat în vitamine şi antioxidanţi, consumul de ceai de urzică se dovedeşte a fi extrem de folositor în cazul persoanelor care suferă de unele boli mai grave, cum ar fi bolile de inimă sau leucemia, iar datorită conţinutului bogat în polifenoli, acest tip de ceai este indicat şi persoanelor care reţin apa în organism.

Ceaiul de urzică se remarcă şi prin capacitatea de a îndepărta răceala sau gripa, contribuind la scăderea febrei şi reducând senzaţiile de tuse. De asemenea, ceaiul de urzică acţionează şi împotriva bacteriilor şi a unor diferite tipuri de alergii, printre care şi psoriazis, alergie care se manifestă la nivelul pielii.

În plus, consumul de ceai de urzică se recomandă femeilor înainte de perioada menstruală, pentru a evita durerile şi scurgerile prea mari de sânge. De asemenea, consumul de ceai de urzică este recomandat şi proaspetelor mămici, ştiut fiind faptul că acest tip de ceai are capacitatea de a le revitaliza şi de a le scoate din amorţeală. Însă şi bărbaţii pot beneficia în urma consumului acestui tip de ceai, deoarece acesta le creşte cantitatea de testosteron, oferindu-le mai multă vitalitate.

Ceaiul de urzică are şi utilizări externe. Acesta poate fi folosit pentru a combate mătreaţa şi căderea părului, reprezentând un adevărat tonic capilar. De asemenea, tot pe plan extern, ceaiul de urzică poate fi folosit pentru a dezinfecta şi cicatriza arsurile şi rănile.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

3 comentarii la “Ceaiul de urzică – licoare magică 100% românească

  1. Pingback: Ceaiuri benefice pentru tratarea anemiei

  2. Pingback: Ceaiuri utile atunci când suferi de dureri menstruale

  3. Pingback: Ceaiuri utile în tratarea răcelii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *