Ceaiul din frunze de afin

ceaiul din frunze de afinAfinul, arbust mic foarte cunoscut datorită fructelor sale delicioase, oferă numeroase beneficii nu doar din acestea. Pe lângă proprietățile cunoscute ale fructelor, frunzele de afin au efect curativ asupra a diverse afecțiuni, făcând ca acest mic arbust să intre pe lista plantelor medicinale din România.

Numit și afin de munte, afin negru, asine, afene, coacăză, cucuzie, merișor de munte și pomușoară, afinul este întâlnit în pădurile montane rărite, în tufărișuri de ienupăr și jneapăn, în zona pajiștilor montane și subalpine, pe întregul lanț carpatic, mai ales pe versanții umezi și umbriți. Perioada în care pot fi recoltate frunzele acestuia este cuprinsă între lunile mai și septembrie, pe când fructele ajung la maturitate doar în perioada dintre iulie și septembrie.

Intern, ceaiul din frunze de afin este foarte bun în tratarea infecțiilor urinare, a uremiei (creșterea nivelului de acid uric în sânge din cauza îmbolnăvirii unuia dintre rinichi), previne formarea de pietre la nivelul rinichilor și le elimină. Acesta are proprietăți antiinflamatoare, tratând inflamațiile intestinului subțire. Tratează de asemenea și diareea, colitele de fermentație și putrefacție (inflamări ale colonului), ajută la eliminarea viermilor intestinali și la tratarea hemoroizilor. Ceaiul din frunze de afin ajută la vindecarea prezbitismului și oferă o mai bună acuitate. Eczemele pot fi tratate de asemenea prin consumul de ceai din frunze de afin. Tot intern, acest tip de ceai ajută la reducerea simptomelor cauzate de reumatism, este recomandat celor care suferă de gută și diabeticilor. Are, de asemenea, acțiune antibacteriană, acționând mai ales la nivel intestinal și urinar și o puternică acțiune astringentă (combate secrețiile organice exagerate). Extern, ceaiul din frunze de afin poate trata faringita, stomatitele și aftele.

Infuzia de ceai din frunze de afin are nevoie de 1 sau 2 lingurițe de frunze uscate la o cană de 250 de mililitri de apă fierbinte și de 10-15 minute de așteptare pentru a se putea realiza. După filtrare, se consumă 3 căni pe zi.

Bunătatea ceaiurilor vine atât din gustul acestora, cât și din proprietățile prin care oferă efecte benefice corpului uman. Este sănătos și poate chiar să înlocuiască apa, dar trebuie consumat regulat. La fel se întâmplă și cu ceaiul din frunze de afin. Pentru mai multe tipuri de ceaiuri citiți alte articole din secțiunea ceaiuri curative, potrivite pentru tratarea naturistă a multor afecțiuni sau boli.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Un comentariu “Ceaiul din frunze de afin

  1. Pingback: Ceaiuri potrivite pentru tratarea diareei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *