Ceaiul verde şi beneficii curative

ceaiul verdeCeaiul verde este o băutură foarte des consumată în ţările asiatice. Împrumutat de ţările europene, acesta este foarte popular astăzi, fiind cunoscut mai ales pentru beneficiile aduse în curele de slăbire. Însă acestui tip de ceai îi revin mult mai multe proprietăţi, care îmbunătăţesc sănătatea şi oferă relaxare, cea din urmă fiind comună tuturor ceaiurilor.

Acest ceai nu este supus tratamentului de ofilire, astfel frunzele îşi păstrează clorofila. Acestea sunt tratate în vapori de apă timp de câteva minute, apoi sunt răcite şi uscate. Urmând să fie răsucite şi sortate, frunzele îşi păstrează proprietăţile, oferind astfel ceaiului un gust amărui şi astringent, iar infuzia este plăcută, aromată şi colorată în galben deschis. Acest ceai are o aromă de fum, rămasă la suprafaţă, dar un miros proaspăt.

Această băutură orientală are dublu efect, întrucât stimulează activitatea cerebrală şi topeşte grăsimile.Ceaiul verde este bogat în mangan, întăreşte ţesuturile, activează metabolismul şi elimină celulele adipoase. Conţine substanţe active atât în flori, cât şi în frunze, care reglementează componentele tractului digestiv. Conţine mai puţină cafeină decât ceaiul negru, iar şase căni de ceai verde, băute în ceşti de cafea, asigură necesarul de vitamine. Pentru a avea rezultate în curele de slăbire, ceaiul verde trebuie băut după mesele principale, pregătit ca infuzie.

Acest tip de ceai este consumat precum cafeaua în ţările asiatice, deoarece este cunoscut faptul că este bogat în polifenoli, substanţe care au o putere antioxidantă de 100 de ori mai mare decât a vitaminei C. S-a descoperit că numărul îmbolnăvirilor de cancer a fost mai scăzut în provinciile unde ceaiul verde se consuma mai des, în prezent fiind confirmate o serie de proprietăţi ale pirocatechinei, o componentă astringentă, conţinută de ceaiul verde: acţiune antiacidă, antibacteriană, deodorizantă, de înmulţire a florei bacteriene din intestin, previne cariile, reglează colesterolul, zahărul din sânge, presiunea sângelui, previne formarea tumorilor, a alergiilor, are acţiune de anticoagulare şi altele.

Prin efectuarea anumitor studii referitoare la efectele ceaiului asupra prelungirii vieţii pe un număr mai mare de subiecţi, specialiştii au descoperit că cei care au consumat mai mult de 3 ceşti de ceai verde zilnic au avut o vârstă mai crescută decât vârsta medie de viaţă. De asemenea, o cercetare efectuată pe nişte şoricei a indicat că şoriceii care au avut inclus în hrană ceai verde pudră au avut cea mai scăzută presiune a sângelui.

Ceaiul verde are numeroase beneficii, însă băut în combinaţie cu alte plante devine mult mai puternic în acest mod, decât dacă ar fi consumat separat. De altfel, va avea o aromă şi mai plăcută. Unele produse pot fi combinate cu ceaiul verde, pentru a aduce mai multe beneficii. Ceaiul verde poate fi combinat cu plante precum iasomie, crizantemă, amarant, crin, trandafir, gălbenele şi nu numai, cunoscute pentru efectele pozitive aduse. Iasomia, prin parfumul ei, alungă stresul şi deprimarea, având efecte benefice asupra întregului sistem nervos şi nu numai. Crizantema este cunoscută pentru conţinutul său crescut de vitamine şi minerale, dar şi pentru aromă, iar amarantul pentru conţinutul său ridicat de calciu şi magneziu. Crinul poate trata diverse boli, precum cele cardiace, insomniile, stresul, probleme de memorie, boli ginecologice şi altele, iar trandafirul conţine o mare cantitate de vitamina C şi antioxidanţi. Gălbenelele cresc capacitatea de luptă a organismului împotriva infecţiilor şi au proprietăţi anticanceroase.

Astfel, aducând atâtea beneficii, în combinaţie cu ceaiul verde, acesta poate fi mult mai puternic și mai benefic.

O alternativă la ceaiul verde tradițional sunt pastilele de ceai verde. Avantajul folosirii acestora este ca nu necesită timp de preparare. Pe de altă parte, se pierde totul din plăcerea savurării ceaiului verde.

Pentru o gură de prospeţime de natură aducătoare de sănătate!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

6 comentarii la “Ceaiul verde şi beneficii curative

  1. Pingback: A fi sau a nu fi stresat

  2. Pingback: Ceaiuri care contribuie la prevenirea cancerului

  3. Pingback: Ceaiuri împotriva insomniei

  4. Pingback: 8 ceaiuri bune pentru slăbit

  5. Pingback: 5 ceaiuri care previn diferite probleme dentare

  6. Pingback: Ceaiul de soc - beneficii într-un singur pahar | sfaturipractice.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *