Ceaiuri care tratează gastrita

ceaiuri gastrită

ceaiuri gastrită

Gastrita este o boală din ce în ce mai răspândită, care se manifestă printr-o senzație de arsură în partea superioară a abdomenului. Alte simptome ale gastritei sunt greața, starea de vomă, dureri în capul pieptului, lipsa poftei de mâncare și pierderea în greutate. Cauzele care determină apariția gastritei sunt multiple: consumul excesiv de alcool sau de cafea, anumite boli infecțioase, stresul, alimentația neadecvată sau înghițirea accidentală a unor substanțe caustice. Deși simptomele gastritei par banale și ușor de îndurat, trebuie știut faptul că, netratată, gastrita poate duce chiar la apariția ulcerului și a cancerului gastric, boli cu mult mai grave. Prin urmare este bine să cunoaștem toate mijloacele prin care putem trata gastrita. O metodă eficientă și facilă presupune consumul anumitor tipuri de ceai, despre care vom vorbi mai pe larg în rândurile de mai jos.

Un prim ceai care, consumat în mod regulat, are capacitatea de a trata gastrita este ceaiul de mușețel. Servirea unei cești de ceai de mușețel după fiecare masă este foarte benefică pentru persoanele ce suferă de gastrită, deoarece datorită proprietăților sale antiinflamatorii și calmante, precum și datorită conținutului său bogat în mucilagii, ceaiul de mușețel are capacitatea de a calma arsurile resimțite la nivelul stomacului.

Apoi, un alt ceai ideal pentru a trata gastrita este ceaiul din flori de salcâm și frunze de dud. Acest ceai este considerat chiar un adevărat pansament gastric, fiind recomandate spre consum două căni pe zi, timp de o lună. Deși persoanelor ce suferă de gastrită le este interzis să consume prăjeli și băuturi carbogazoase, deoarece acestea irită mucoasa stomacului, la anumite perioade de timp acestea își pot satisface și acest capriciu, cu condiția să bea alături și ceai din flori de salcâm și frunze de dud, acesta fiind cunoscut pentru capacitatea sa de a preveni durerile specifice gastritei, ce pot apărea în urma consumului de mâncăruri interzise.

La tratarea gastritei contribuie și consumul ceaiului de coada șoricelului. Acest ceai are capacitatea de a reduce aciditatea gastrică, datorită conținutului său bogat în ulei volatil și a proprietăților sale antiseptice, care îl aseamănă foarte mult cu ceaiul de mușețel. Medicii recomandă consumul a câte unei jumătăți de pahar de ceai de acest tip, de trei ori pe zi, pe o perioadă de circa 30 zile.

Nu în ultimul rând, extrem de benefic pentru persoanele ce suferă de gastrită este și consumul de ceai de sunătoare, acest ceai fiind renumit pentru proprietățile sale cicatrizante. Medicii recomandă consumul a două sau trei cești de ceai de sunătoare pe zi, de preferat neîndulcit. De asemenea, aceștia avertizează asupra faptului că persoanele ce consumă ceai de sunătoare nu trebuie să se expună la soare, deoarece acest tip de ceai are efect de fotosensibilizare.

Tu ce alte ceaiuri le recomanzi persoanelor care suferă de gastrită?

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *