Ceaiuri ce alungă depresia

ceaiuri antidepresiveDepresia, cunoscută și drept „boala secolului”, este o tulburare psihică, o stare de tristețe și amărăciune, ce persistă pe perioade de timp îndelungate. În prezent, peste 120 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie, iar studiile arată că în următorii ani, depresia va deveni a doua cauză de dizabilitate la nivel mondial după afecțiunile cardiovasculare. Cu toate că depresia afectează un număr atât de mare de persoane, puțini sunt cei care conștientizează faptul că sunt depresivi.

Cum anume ne putem da seama de faptul că suferim de depresie? Primul simptom și cel mai evident se referă la faptul că ne simțim triști, disperați, neajutorați, iar acest lucru fără un motiv anume. Apoi, depresia își face simțită prezența și printr-o lipsă de interes sau plăcere față de orice activitate, insomnie, lipsă de energie și vitalitate, creșterea bruscă în greutate, dureri de cap sau de stomac, pesimism și chiar gânduri cu privire la sinucidere.

În ceea ce privește cauzele acestei boli, cercetătorii nu au putut stabili o cauză exactă ce poate determina depresia. Cu toate acestea se consideră că ea este determinată de stres, o personalitate mai fragilă a individului, evenimente negative, tragice în viața personală. Având în vedere faptul că nu cunoaștem clar cauzele depresiei, am putea crede că aceasta este greu de evitat. Însă nu este așa. Surpinzător sau nu, există anumite ceaiuri care consumate constant pot preveni depresia. Care sunt aceste ceaiuri vom afla în rândurile de mai jos.

În primul rând, un ceai cunoscut pentru capacitatea sa de a preveni depresia este ceaiul de mentă. Acest tip de ceai se caracterizează prin capacitatea de a înlătura stresul, provocându-i consumatorului o stare de relaxare. De asemenea, starea de oboseală, asociată și ea depresiei, poate fi înlăturată prin consumul regulat de ceai de mentă. Medicii recomandă servirea a trei cești de ceai de mentă pe zi până la dispariția stării de oboseală.

Apoi, probabil cel mai cunoscut și eficient ceai în acest sens, acela de a preveni sau chiar de alunga depresia, dacă aceasta s-a instalat, este ceaiul de sunătoare. Acest ceai este bogat în hiperforină, substanță care blochează declanșarea stărilor depresive în creier. Încă din anul 1500 era cunoscută capacitatea acestui ceai de a alunga tristețea și frica. Ceaiul de sunătoare mai este benefic și pentru refacerea echilibrului hormonal și a sistemului nervos, elemente dezechilibrate și distruse de depresie. Și în cazul ceaiului de sunătoare se recomandă consumul a două sau trei cești de ceai pe zi, înainte de fiecare masă principală, iar o ceașcă neapărat înainte de culcare. Această cură antidepresivă trebuie realizată timp de circa trei luni, studiile arătând că după primele trei săptămâni încep să se observe deja primele efecte și schimbări în bine. Dacă se dorește, ceaiul de sunătoare poate fi amestecat cu o linguriță de miere.

Ceaiul de cătină are și el un rol important în prevenirea depresiei. Datorită conținutului său bogat în antioxidanți, consumat regulat, ceaiul de cătină oferă o stare de euforie, de optimism și de liniște interioară, stări total opuse celor specifice depresiei. Medicii consideră că acest tip de ceai, consumat regulat timp de un an, oferă creierului efecte similare cu cel al relaxării într-un concediu de o lună.

Tu ce ceaiuri folosești pentru a combate depresia?

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *