Ceaiurile înfloritoare – frumusețe și savoare într-un singur pahar

ceai infloritorDorești să savurezi un ceai și, în același timp, să te bucuri de vizionarea unei adevărate opere de artă la tine în pahar? Atunci ceaiurile înfloritoare sunt recomandarea pentru tine. Aceste ceaiuri, cunoscute și ca blooming teas, sunt o creație chinezească. Ceaiurile înfloritoare sunt compuse, fiecare în parte, dintr-un mănunchi de frunze uscate de ceai, înfășurate în jurul uneia sau mai multor plante uscate. Aceste plante pot fi crizanteme, crini, albăstrea, iasomie, gălbenele sau bujori, plante pe care le poți folosi individual sau combinate. Pachețelele obținute, care sunt concepute cu multă migală, au rolul de a se desface în forme frumoase atunci când facem ceai. De regulă, acest tip de ceai se consumă în recipiente de sticlă sau în alte materiale transparente, astfel încât efectul de înflorire să poată fi observat și admirat. Însă trebuie să fim siguri că recipientele utilizate suportă apa fierbinte și nu se vor sparge. Apoi, este bine de știut că legăturile de frunze și plante pot fi utilizate chiar și de două sau trei ori, fără ca ceaiul să devină amărui.

Bând ceaiuri înfloritoare, nu te vei bucura doar de beneficiile pe care și celelalte ceaiuri le aduc, ci, în plus, te vei putea bucura și de beneficiile aduse de plantele deshidratate, care se regăsesc doar în aceste ceaiuri. Prin urmare, ceaiurile înfloritoare reprezintă, în comparație, un plus de sănătate și prospețime, prezentând și avantajul de a-ți bucura două simțuri simultan: simțul gustativ și cel vizual. Să vedem în rândurile de mai jos ce avantaje aduce fiecare plantă în parte ceaiului.

Ceaiurile înfloritoare, realizate cu ajutorul gălbenelelor, contribuie la îndepărtarea stării febrile, la eliminarea toxinelor, hrănirea ficatului, îmbunătățirea văzului, înfrumusețarea pielii și la o mai bună digestie.

Crinii îndepărtează febra, curăță plămânii și calmează nervii. De asemenea, ceaiurile înfloritoare conținând crini ajută la îndepărtarea insomniei.

Apoi, ceaiurile înfloritoare cu albăstrea curăță ficatul, ușurează tusea și previn apariția astmului.

Iasomia îndepărtează durerile de stomac, reglează fluxul de energie, hrănește ficatul, îmbunătățește vederea, ajută la formarea salivei și potolește setea.

Crizantemele ajută la menținerea unui aspect tânăr, calmează nervii, întăresc sistemul imunitar și potolesc setea.

Pentru a beneficia de toate acestea, ceaiurile înfloritoare trebuie ținute la infuzat pentru aproximativ cinci minute, la o temperatură a apei de 80-85 de grade.

Ai băut vreodată ceai înfloritor? Pe care din ceaiurile înfloritoare de mai sus dorești să îl încerci cel mai mult?

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Un comentariu “Ceaiurile înfloritoare – frumusețe și savoare într-un singur pahar

  1. Pingback: Efectele ceaiului asupra sarcinii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *