Află care sunt cele mai utile solutii antimucegai

De multe ori cautam solutii antimucegai mult prea tarziu. Majoritatea dintre voi se confrunta cu urmatoarea  problema, si anume: petele de mucegai. Pe langa aspectul inestetic pe care il confera casei dumneavoastra, petele de mucegai au efecte negative si asupra sanatatii, putand provoca boli dintre cele mai diverse: de la raceli, pneumonii si iritatii pana la afectiuni ale sistemului nervos si depresie. Asadar, masurile de inlaturare ale mucegaiului se cer a fi imediate, insa care sunt acestea?

Solutii antimucegai

In primul rand, avand in vedere faptul ca mucegaiul apare si se dezvolta in zonele umede ale casei tale, ceea ce tu trebuie sa faci este sa inlaturi umezeala, adica sa incetezi sa iti pui rufele la uscat in casa, sa incerci sa aerisesti cat mai des incaperile casei, sa eviti sa colectezi prea multe caiete si hartii si sa nu decorezi casa cu prea multe plante sau cel putin sa nu le uzi din abundenta.

Putine bai sunt prevazute cu ferestre, insa, tocmai baile sunt mediul cel mai propice pentru solutii antimucegaiaparitia ciupercilor saprofite, care dau viata mucegaiului. Astfel, tu trebuie sa stergi faianta dupa fiecare dus. Daca ai geam la baie, este bine sa aerisesti, insa, in caz contrar, este indicat sa tii usa de la baie deschisa cel putin pentru cateva minute dupa ce ai facut dus. Si in bucatarie, trebuie sa fi mereu atent, ca dupa ce gatesti sau dupa alte activitati, sa nu mai fie niciun picur de apa pe mobila sau pe faianta. Existenta hotei de aragaz reprezinta un avantaj, deoarece aceasta absoarbe o mare parte din aburi si iti usureaza munca. La fel si ventilatorul reprezinta un avantaj, mai ales pe durata iernii, cand este mai dificil sa aerisesti casa foarte des din cauza frigului.

In plus, este bine de stiut ca ferestrele termopan si peretii neizolati sunt si ei factori favorizanti ai dezvoltarii mucegaiului, indicat fiind sa iti izolezi peretii pe interior si sa utilizezi rame PVC la ferestre. De asemenea, trebuie sa tii cont de faptul ca si tevile contribuie la aparitia mucegaiului, iar in cazul in care acestea sunt ascunse in perete si astfel, nu le poti verifica, cel mai bine ar fi sa apelezi la ajutorul unor specialisti care sa te ajute la verificarea lor sistematica.

Solutii antimucegai precum cele prezentate mai sus sunt cele mai eficiente si iti garanteaza ca mucegaiul va disparea din viata ta, ramanand la stadiul de vis urat. Insa, exista si cateva exemple de ,,Asa nu”.

Probabil din alte surse, de la vecini sau prieteni, ai aflat ca solutiile chimice sunt perfecte pentru a indeparta mucegaiul, insa, trebuie sa stii ca acest lucru este doar partial adevarat. Intr-adevar, ele au capacitatea de a indeparta mucegaiul, insa, acesta va reaparea dupa cateva saptamani sau chiar zile, iar efortul pe care tu l-ai depus, atat financiar, cat si fizic, pentru a scapa de el va fi in zadar. In plus, trebuie sa fi atent, deoarece majoritatea substantelor chimice sunt si toxice, si implicit, daunatoare.

Un alt exemplu negativ este termoizolatia pe exterior, care contribuie la inmultirea rapida a petelor de mucegai, de la cateva zone la intregul perete.

Asadar, daca vei tine cont de aceste sfaturi antimucegai mentionate mai sus, cu siguranta mucegaiul va deveni istorie, iar tu vei fi pe deplin mutumit. Pentru mai multe informatii citeste si articolul 4 Solutii antimucegai pentru pereti

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Un comentariu “Află care sunt cele mai utile solutii antimucegai

  1. Pingback: Tencuiala antimucegai pentru evitarea mucegaiului | sfaturipractice.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *