Cinci pasi pentru ingrijirea dintilor

ingrijirea dintilorCu totii ne dorim un zambet imaculat si stralucitor, dar pentru ca acest lucru sa devina posibil trebuie respectate si anumite reguli. Exista cinci pasi esentiali de urmat pentru ingrijirea dintilor si mentinerea unei igiene orale corecte, pasi ce trebuie urmati in fiecare zi.

Primul pas este acela de a ne spala pe dinti, de cel putin doua ori pe zi, iar un periaj corect trebuie sa dureze circa doua minute. In respectarea acestui pas trebuie sa ne asiguram ca fiecare dinte este periat. Miscarile folosite in perierea dintilor trebuie sa fie scurte si usoare. In plus, dintii nu trebuie periati cu prea multa duritate, deoarece acest lucru poate duce la slabirea smaltului si la iritarea si sangerarea gingiilor. Apoi, periajul nu trebuie sa fie nici prea moale, deoarece in acest fel bacteriile nu vor fi indepartate. De asemenea, de periaj nu trebuie sa scape nici limba.

Apoi, un alt pas important in mentinerea unei igiene orale corespunzatoare presupune folosirea atei dentare. Aceasta trebuie folosita ori de cate ori este necesar. Ea este utila atunci cand resturile de mancare ne raman blocate intre dinti, deoarece ele sunt mai dificil de indepartat cu ajutorul periutei de dinti.

Al treilea pas ce trebuie urmat pentru ingrijirea dintilor este folosirea apei de gura. In alegerea unei ape de gura trebuie sa ne orientam dupa continutul bogat in fluor. Cu cat contine mai mult fluor cu atat apa de gura este mai benefica pentru mentinerea unei igiene orale corespunzatoare.

De asemenea, la ingrijirea dintilor contribuie si alimentele pe care le consumam. Prin urmare, recomandarea ar fi sa alegem sa ne hranim in mod intelept. Acest lucru presupune evitarea consumului de gustari mult prea des, deoarece acestea contribuie la dezvoltarea bacteriilor si, astfel, la aparitia mult mai rapida a cariilor dentare. Totodata, trebuie evitate si mancarurile ce contin prea mult zahar, deoarece acesta hraneste bacteriile din gura, care ajung sa elimine substante ce distrug smaltul dintilor. La fel, trebuie evitate si mancarurile prea lipicioase. Recomandarea dentistilor in ceea ce priveste ingrijirea dintilor este sa consumam multe legume si sa bem apa plata in loc de suc sau apa minerala carbogazoasa. In cazul in care vom consuma, totusi, aceste lichide, este de preferat sa le consumam cu paiul pentru ca acizii sa nu ajunga la dinti si sa le afecteze smaltul. Tot medicii dentisti ne recomanda sa evitam consumul prea des de seminte, deoarece mestecarea acestora poate provoca fisuri ale molarilor.

Ultimul pas, la fel de important si el ca si pasii anteriori, presupune vizitarea medicului stomatolog. Acesta trebuie vizitat cel putin o data la sase luni sau ori de cate ori apare o problema a dintilor. Pe langa faptul ca vizitarea medicului stomatolog poate contribui la evitarea sau remedierea problemelor dentare existente, ne poate ajuta sa aflam cum sa ne periem corect si cum sa folosim ata dentara in mod corespunzator, astfel incat utilizarea acestora sa reprezinte un avantaj si nu un dezavantaj.

Pentru ingrijirea dintilor in mod corespunzator, urmarea acestor cinci pasi trebuie sa devina un ritual zilnic de la care sa nu ne abatem sub nicio forma. Pe o tema similara, consulta si articolul despre ceaiurile care previn problemele dentare.

Iata si alte articole pe tema ingrijirii personale.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Un comentariu “Cinci pasi pentru ingrijirea dintilor

  1. Pingback: 5 ceaiuri care previn diferite probleme dentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *