Cum alegem corect fructele și legumele

Alegerea corecta a fructelor si legumelorDupă ce agricultura s-a inventat, oamenii au descoperit pesticidele şi insecticidele. Aşadar, au învăţat să otrăvească sistematic. Folosirea stimulentelor de creştere în agricultură poartă numele de agricultură convenţională, iar dacă vegetalele sunt lăsate în pace să-şi facă ciclul natural, atunci vorbim despre agricultură ecologică. Este de preferat celei convenţionale, prin urmare dacă aveţi undeva o grădină cât de mică, cu pomi, ce trebuie să faceţi este doar să îi curăţaţi înainte de venirea verii. În acest caz, cultivaţi fructe aşa cum erau cele pe care le mânca stră-străbunica, cele ecologice şi perfecte, pe care să le oferiţi copiilor de două ori pe zi, integrate într-o salată colorată. Aceste fructe oferă celor mici tot necesarul de vitamine şi minerale necesare creşterii. Unele vitamine sunt sensibile la apă caldă, aşa că este indicat ca acestea să se spele rapid, sub jet de apă rece. Pe timpul iernii, fructele se ţin într-un pod neîncălzit sau într-un beci. Vor rezista astfel merele, gutuile şi perele.

 

Cum să alegem cele mai bune sortimente?

Pe parcursul anului, găsiţi mere atât în pieţe cât şi în supermarketuri. Cum le alegeţi? Merele de iarnă se cumpără după nivelul de deshidratare: niciodată un fruct ţinut mai mult de o lună în beci şi care nu a fost tratat chimic, nu va avea un aspect plăcut şi în unele părţi va prezenta „riduri”. Un alt aspect care le atestă valoarea biologică este prezenţa petelor negre pe suprafaţa lor. Cu alte cuvine, coaja nu va fi prea perfectă.

 

Fructe din congelator?

Puteţi pune în congelator, vara, fructe de orice tip, piersici tari, vişine, prune, cireşe în pungi mici. Pe durata congelării la cel puţin 18 grade Celsius, membranele celulare ale alimentelor se sparg, iar la decongelare va rezulta sucul celular care se consumă. Astfel, organismul ştie că mănâncă un fruct complet pe care îl recunoaşte după datele genetice. Alternaţi fructele curate, de calitate, cu cele provenite din agricultura convenţională. Aveţi grijă ca ponderea să fie în favoarea celor biologice. Se găsesc în prea puţine locuri, iar preţurile, de cele mai multe ori, sunt catastrofale pentru buzunarul celor mai mulţi. Cea mai bună soluţie este să găsiţi producători de încredere şi să luaţi cantităţi mai mari de fructe autohtone pentru a oferi copiilor cea mai bună sursă de fibre şi glucide de calitate.

 

Sfaturi:

  • Cumpăraţi mere, gutui şi pere din România, din surse sigure, pe care le puteţi păstra pe balcon, dacă acesta este închis;
  • Congelaţi vara fructele de pădure, din surse curate, câte o porţie în pungă mică;
  • Fructele decongelate se consumă împreună cu zeama pe care o lasă;
  • Fructele din agricultura convenţională se decojesc, pentru a elimina o parte din pesticibile care sunt liposolubile;
  • Preparaţi gemuri de fructe fără zahăr ci îndulcite cu miere. Este alternativă premium la fructele proaspete pe timpul iernii datorită faptulul că menţine mare parte din calităţile nutriţionale ale fructelor;
  • Nu ezitaţi să le oferiţi mere uscate în mod natural sau prune uscate, de asemenea fără conservanţi. Fructele deshidratate menţin calităţile nutritive ale fructelor iniţiale. În prezent, există aparate de deshidratat pe care le puteţi folosi la maximum vara, în sezon.

 

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *