Cum să eviți acumulările de grăsimi de sărbători

Se apropie cu pași rapizi și sărbătorile de iarnă. Odată cu acestea apar și kilogramele în plus care devin inestetice iar hainele încep să nu îți mai vină. Eu în următoarele rânduri am să te învăț cum să îți menții greutatea în cea mai grea și încărcată perioadă a anului. Este important să nu neglijezi nici unul din următoarele aspecte. E cât se poate de ușor să adaugi kilograme, însă, să le dai jos devine un adevărat calvar. Optează pentru menținerea acesteia.

Iarna este perioada în care omul stagnează, și nu face mișcare aproape deloc, din cauza frigului. Tu trebuie să iei atitudine și să apelezi la o sală de forță. Plătește un antrenor personal care să îți alcătuiască un antrenament complet, adecvat corpului tău, alături de o dietă. Este esențială mișcarea pentru a nu lăsa kilogramele să învingă. Cele mai bune exerciții sunt cele cardio care îți pun sângele în mișcare ca de exemplu aerobic, zumba, tae-bo, dar de asemenea alergatul sau mersul cu bicicleta.

Dulciurile, sunt principalele suspecte ale creșterii tale în greutate. Luna decembrie este plină de dulciuri și de prăjituri. În data de cinci decembrie vine Moș Nicolae și se știe despre acesta că e mai sărac decât Moș Crăciun și aduce doar dulciuri. Ei bine aceste dulciuri primite împarte-le pe o perioadă de trei luni de zile astfel încât în fiecare zi să ai parte de ceva dulce. Nu sunt interzise total însă e indicat să mănânci cu măsură. Dacă vrei să îți surprinzi musafirii cu o prăjitură gustoasă, făcută chiar de tine, trebuie să înlocuiești câteva alimente negative,ca de exemplu glutenul. Poți prepara o mulțime de rețete, acasă care să te ajute în lupta cu kilogramele nu doar pe tine ci si pe musafirii tai.

Ne îndreptam spre douăzeci și cinci, Crăciunul. Ei bine aici începe adevărata provocare. Este cunoscut faptul că se umbla din casă în casă pentru vestirea Nașterii Domnului.  Fiecare gazdă are pregătit tot ce e mai bun pentru oaspeții săi. Pregătește-te să fi bombardat cu sucuri acidulate sarmale, fripturi, prăjituri, câte și mai câte. Toate acestea reprezintă bombe calorice. Îți va fi greu să refuzi acele delicatese însă este absolut necesar dacă vrei să îți menții silueta. Refuză politicos aceste preparate, servind ceva ușor în schimb. Schimbă sucul acidulat cu un ceai neîndulcit de exemplu.

Am ajuns încetul cu încetul și la revelion. Trecerea dintre ani poate deveni de asemenea un chin dacă nu ești determinat pentru scopul tău. De revelion se obișnuiește să fie organizate mese festive la mijlocul nopții reprezentând prima masă din anul următor. Tradiția spune că aceste mese trebuie să fie cât mai bogate pentru a reprezenta mesele din timpul anului. Chiar dacă aceste meniuri  au loc tu trebuie să servești strict ceva ușor, eliminând pâinea și prăjelile în mod obligatoriu.

E nevoie de multă dedicație și răbdare pentru a atinge acest obiectiv, pentru un corp de invidiat. Este greu drumul și anevoios însă la final te vei simții și vei arăta bine în corpul tău.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *