Cum să îți decorezi casa de Crăciun

Sărbătorile vin, împreună cu voie bună și unitate între oameni și după cum spune un colind străvechi, „casa să vă fie casă și masa să vă fie masă”. Cu toții știm că atunci când se apropie aceste sărbători, trebuie să facem niște aranjamente, pentru a face casa cât mai primitoare și caldă posibil. Pentru aceste pregătiri eu îți voi întinde o mână de ajutor și voi încerca să îți ofer cele mai utile sfaturi.

Pentru început toată locuința trebuie să fie curată lună și bec. Nu dă bine în nici o circumstanță, o pânză uriașă de păianjen pe perete, doar e Crăciunul nu Haloween. După ce totul e aranjat, curat și pus la locul său te poți ocupa de magie. Să începem cu intrarea în casă. Pune un ornament făcut din crengi de brad chiar deasupra uși. Poți realiza acel ornament chiar tu. Fă rost de crengi de brad, natural sau artificial și potrivește-le într-un cerc și prinde-le. Pe acest ornament adaugă niște conuri de brad pictate în argintiu, iar printre aceste conuri adaugă lumânări roșii de Crăciun. Crede-mă, va arăta minunat!

Bradul care este obligatoriu trebuie decorat cât mai uniform posibil, cu globuri, ghirlande și luminițe. Însă un accesoriu care îl va face incredibil sunt luminițele în formă de lumânări. Va încălzi atmosfera, și îi va da camerei un aspect preluat dintr-un basm. Dacă locuiți la casă puteți de asemenea să împodobiți un brad la intrarea în curte. Veți atrage privirile oricărui copil.

Lumânările creează în orice încăpere o atmosferă de vis așa că, eu te sfătuiesc să pui într-o cutie bibelourile care stau pe perioada anului pe mobilă, și să le bagi în dulap. Umple apoi mobila cu lumânări și decorațiuni de Crăciun. Poți alege între lumânări reale sau artificiale. Sunt la fel de aspectuoase însă trebuie să ai mai multă grijă cu cele reale. Dacă tot suntem la capitolul lumânări, poți achiziționa și lumânări parfumate cu esență de scorțișoară. Nici nu îți poți imagina cât de minunat va fii.

Sunt sigură că ai văzut tot felul de decorațiuni în formă de Moș Crăciun. Achiziționează o astfel de păpușă și monteaz-o în exteriorul casei foarte aproape de geam, astfel să pară că Moș Crăciun tocmai sosește în casă. Aceste detalii micuțe fac diferența. Mai poți adăuga din loc în loc farfurioare pline cu bomboane, clementine, sau portocale, pentru viitorii colindători.

În încăperea principală a casei, pe o măsuță creează scena nașterii Domnului. Cu niște păpuși micuțe și adecvate poți realiza cu ușurință această sarcină. Dacă ai, poți folosi o lumină difuză pentru a evidenția această scenă. Dacă nu te descurci cu această temă deplasează-te la cel mai apropiat supermarket unde vei găsi o scenă gata făcută.

Și casa ta e gata pentru a primii colindătorii înfrigurați. Din câte observi, cu minimum de efort, decorezi o casă și lași vizitatorii fără aer datorită decorațiunilor folosite. Întreg Spirit al Crăciunului se va afla la tine în casă, împărțind iubire și înțelegere tuturor celor care pășesc în ea.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *