Cum să îți decorezi casa în stil ZEN

Te-ai hotărât că ai nevoie de o schimbare în ceea ce privește locuința ta? Eu iți recomand decorarea ZEN a acesteia. Pentru început trebuie să știi ce înseamnă să fii ZEN. Aceasta este o practică din Japonia care, prin meditare ajută crearea unui vid prin care se elimină dualitatea, eu – tu, noapte – zi și altele. Mai jos vă voi da câteva sfaturi privind decorarea casei tale.

Credeți sau nu, culorile joaca un rol major în perceperea unui spațiu, fiecare culoare inducând altă stare de spirit.

De exemplu dacă folosești roșu intens pentru dormitor, îți va dezvolta activitatea, pasiunea dar este o culoare care nu predispune la somn.  Ambianța creată va fii una de vis dacă vei asorta pereții roșii cu negrul lenjeriei de pat. Este pur și simplu magic.

Albul, spre deosebire de roșu, reprezintă echilibru și puritate. Întreaga locuință poate fi decorată în alb deoarece dezvoltă inocența și stimulează creativitatea.  Însă, pentru a arăta în același timp fantastic, este bine să fie combinat cu mobilier culoarea pământului. Dacă ambele, mobilierul și pereții sunt albe, imaginea camerei devine obositoare. De asemenea trebuie să reții ca nu este recomandată altă culoare în afară de alb pentru pereții plini cu tablouri sau oglinzi. Motivul? Imaginea încărcată a pereților nu ar da bine musafirilor tăi.

Sunt sigură că nici tu te-ai gândit că portocaliul utilizat în camera copilului tău stimulează creativitatea acestuia. Este o culoare care poate fi utilizată în orice încăpere inducând o permanentă stare bună de dispoziție. Pentru o cameră veselă poți opta la combinarea pereților portocalii cu un mobilier personalizat special pentru copilul tău.

Galbenul este o culoare care aduce energia focului în locuința ta. Este foarte indicat să folosești această culoare deoarece întărește încrederea de sine. Se spune că această culoare absoarbe toată energia proastă eliberând în schimb una caldă plină de armonie și putere. Imaginați-vă o cameră cu pereți galbeni asortată cu mobilier de culoare închisă. Este un contrast puternic, foarte plăcut ochiului.

Verdele este culoarea care te îmbracă în natură, este o culoare foarte caldă care dezvoltă pacea, înțelegerea și sugerează în același timp prosperitatea. Ca un bonus pe care îl aduce culoarea verde este spațiul pe care îl face să pară mai mare. Este recomandată utilizarea acestei culori pe holul apartamentului. Aceste-i culori i se pot asocia mobilier culoarea alunului, combinația fiind cea potrivită primirii oaspeților.

Dacă te-ai hotărât să folosești albastru pentru camera ta, vei avea parte de un somn odihnitor, în același timp armonie și înțelegere. Camera albastră a copilului va ajuta în creșterea performanțelor acestuia. Însă o culoare închisă ar fi un efect negativ asupra ta, deoarece somnul nu va fii deloc odihnitor,iar în plus te va face o persoană instabilă și nesigură.

Eu îți urez mult succes și spor în decorarea ZEN a casei tale. Alegerea culorilor dorite trebuie să fie perfect corelate cu stările pe care acestea le creează.  Trebuie să faci tot ce îți stă în putere pentru a face din acea casă, acasă!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *