Cum să îți îngrijești părul în mod corect

Te-ai gândit vreodată la soluția corectă de îngrijire a părului? Cu siguranță te gândești acum că nu există o unică metodă corectă, însă eu încerc să explic acum în mod general regulile obligatorii de îngrijire a părului indiferent de tipul acestuia: gras, slab, subțire, casant.

Este evident faptul că igiena scalpului și a părului sunt pe primul loc, însă o greșeală frecventă este întâlnită la acest capitol și anume spălatul prea des sau prea rar a părului. Din grija prea mare pentru părul tău apelezi la spălatul pe cap din două în două zile. Află că în acest mod îl deteriorezi, și îl obișnuiești să se îngrașe mult mai repede. Scalpul secretă după două – trei zile un ulei natural, care are rol de protecție și previne apariția mătreței. Astfel, spălând prea des părul îl privezi de uleiurile naturale și de protecția acestora. Nu este recomandat însă nici să cazi în cealaltă extremă și să îl speli foarte rar deoarece uleiurile respective emană un miros neplăcut după o perioadă, părul devenind de asemenea inestetic. Sfatul meu la acest capitol este spălarea de două ori pe săptămână a părului.

Reamintesc că produsele folosite în îngrijirea și întreținerea părului diferă însă atunci când ești la cumpărături îți recomand alegerea unui produs pe bază de plante. Acestea sunt bogate în vitamine și ai rămâne uimita să vezi ce minuni face părului tău.

Ai observat până acum, dacă ești “dependentă ” de placă, uscător sau ondulator, că sunt inamicii numărul unu al firului de păr. Sfatul meu este încetarea imediată a folosirii acestora. Am totuși o soluție pentru tine, în cazul în care inima nu te lasă să ieși afară din casă fără să folosești ondulatorul. Utilizarea unei soluții pe bază de ulei ce se aplică pe vârfurile părului. Aceasta împreună cu utilizarea unui spray cu protecție termică, mai reduce din efectul nociv al plăcilor și ondulatoarelor.

A venit și vremea răsfățului. Stabilește-ți o zi a săptămânii în care să stai acasă și să ai grijă de părul tău. Rețeta frumuseții începe cu utilizarea uleiului de ricin pe scalp. Acesta ajută foarte mult la îmbogățirea podoabei capilare. Atenție totuși să nu faceți abuz de acest produs deoarece este un ulei foarte gras și se spală extrem de greu în cantități exagerate. Continuați apoi cu o mască cu ulei de argan. Despre acest ulei se spune ca reprezintă aurul frumuseții în țările sudice. Aplică acest ulei pe întreaga lungime a firului de păr și lasă-l să acționeze cel puțin o oră după care speli și clătești în mod obișnuit.

Ultimul, dar nu cel din urmă sfat, este să ții cont de temperatură. Vara îți recomand folosirea unei măști împotriva razelor UV, care îți ard părul, iar iarna, de asemenea o mască care protejează firul de păr de la despicare.

Aceste sfaturi sunt foarte simple, însă, au un efect major asupra părului tău, iar dacă sunt respectate cu strictețe te vei putea bucura de un păr lung sănătos și extrem de atractiv. Ce mai aștepți? Începe ziua răsfățului chiar astăzi!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *