Cum să scapi de mirosul neplăcut din încălțăminte

Sunt convins că, la un moment dat în viață, toți ne-am confruntat cu așa ceva. Cred că și tu îți amintești de cel puțin o instanță în care ai ajuns acasă de la școală/serviciu/sport/orice activitate care implică purtatul de încălțăminte (și dacă nu porți încălțăminte ar trebui să o faci, doar pentru a testa câteva din soluțiile de mai jos), ți-ai dat jos pantofii sau ce or fi fost, te-a luat amețeala și te-ai trezit după vreo cinci minute, fără să știi ce s-a întâmplat. Acela este momentul în care ai realizat că dacă Napoleon ar fi lansat papucii tăi în tabăra adversă, nu ar mai fi pierdut bătălia de la Waterloo.

Dar nu te panica! Există mai multe modalități prin care să scapi de mirosul neplăcut din încălțăminte.

Soluții rapide/de-o noapte (în cazul în care trebuie să îi porți și a doua zi) :

Pliculețe de ceai. Da, ai citit bine. Pliculețele de ceai sunt bune și pentru altceva decât ceaiul. Peste noapte, lasă câte un pliculeț de ceai în interiorul perechii de încălțăminte. Pliculețele vor absorbi umezeala, iar ziua următoare picioarele îți vor mirosi ca fructele de pădure (sau ce ceai vei folosi) proaspăt culese. Atenție! Pliculețele de ceai pe care le introduci nu trebuie să fie folosite. Dacă tu crezi că împuști doi iepuri cu un pliculeț de ceai (adică bei ceva cald și aromat și scapi și de mirosul neplăcut din pantofi ), să știi că te înșeli amarnic.

Ziare mototolite. În cazul în care mai ai ziare prin casă (pentru că există șanse mari ca tu să nu mai cumperi de multă vreme așa ceva), mototolește 4-6 pagini (în funcție de cât de mari îți sunt picioarele) și lasă-le în interiorul încălțărilor. Ziarele vor absorbi umezeala destul de bine. Personal, am folosit combinația ziar-pliculețe de ceai cu mare succes. La fel, ai putea să stropești ziarul cu puțină esență de vanilie sau altceva, care să dea un miros plăcut încălțărilor. Ai putea folosi, de ce nu, esență de rom, dar doar în cazul în care vrei ca picioarele să îți miroasă ca respirația unui pirat. Ar fi bine să nu folosești același ziar de mai mult de 1 – 2 ori, pentru că nu va mai avea efectul scontat.

Oțet alb. Înmoaie niște cârpe sau niște șosete în oțet alb și bagă-le în încălțări peste noapte. Ai grijă să storci bine șosetele ca nu cumva dimineață să nu poți utiliza pantofii pentru că au fost inundați de o mare de vin fermentat.

Naftalină/ Pudră de talc/ Bicarbonat. Poți lăsa peste noapte pe oricare dintre acestea în interiorul încălțărilor, pentru a scăpa de mirosul neplăcut. Singurul detriment în folosirea pudrei de talc sau a bicarbonatului este că va trebui ca dimineață să aloci mai mult timp pentru a curăța interiorul pantofilor. Biluțele sau discurile de naftalină nu vor consuma atâta timp, dar vei mirosi ca un dulap încălțat.

Soluții de lungă durată:

Spală-ți pantofii și lasă-i la uscat.

Tălpici. Investește în câteva perechi de tălpici. Îi poți găsi la majoritatea magazinelor de încălțăminte.

Poartă alte șosete. Probabil că picioarele tale transpiră din cauza șosetelor pe care le porți. Dacă nu porți șosete 100% din bumbac, probabil că ai ieși mai bine dacă ai purta pungi în loc de șosete.

Spray antibacterian. Acesta este conceput special pentru asemenea situații și se găsește la magazinele specializate în vânzarea de încălțăminte.

Desigur, dacă niciuna din aceste soluții nu funcționează, ar fi indicat să faci o vizită unui doctor dermatolog. Dar nu la o bere, ci la o consultație. Ai putea avea o problemă medicală, caz în care toate ziarele lumii și toate spray-urile antibacteriene nu ar putea să scoată mirosul neplăcut.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *