Diete anti-îmbătrânire (3)

dieta anti-îmbătrânireO altă dietă de pe lista de diete anti-îmbătrânire este dieta originii, care se bazează pe ideea că putem trăi mai mult și mai sănătos dacă încercăm să adoptăm o dietă asemănătoare cu cea a strămoșilor noștri, care au trăit în epoca de piatră. De asemenea, această dietă se bazează pe consumul de cereale integrale și alimente neprocesate și recomandă multă mișcare fizică.

Această dieta anti-îmbătrânire le este recomandată celor care doresc și sunt pregătiți să facă schimbări majore în dieta și stilul lor de viață. Această dietă le poate oferi beneficii tuturor. Nu există persoane cărora această dietă să nu le fie recomandată, ea fiind foarte sigură. Cu toate acestea, este și foarte scumpă. Așa că asigură-te că vrei și ești capabil să plătești mai mulți bani pe mâncare, astfel încât să te conformezi acestui plan de dietă. De asemenea, dacă ești genul de persoană care nu poate trăi fără mici răsfățuri culinare ocazionale, această dietă nu este tocmai potrivită pentru tine.

Creatoarea acestei diete anti-îmbătrânire, o dieteticiană, este de părere că a mânca prea mult, fără a face exercițiile necesare și suficiente, este o acțiune responsabilă pentru 70% din cazurile de diagnosticare cu cancer și pentru 50% din cazurile în care persoanele suferă de afecțiuni ale inimii. De asemenea, ea este de părere că conceptul de ,,vârstă mijlocie” nu are de a face cu vârsta, ci cu lipsa de mișcare. Mai mult decât atât, ea consideră că urmând dieta originii este posibil să înlăturăm diferitele slăbiciuni ce pot apărea odată cu vârsta. Această dietă promite să prevină apariția afecțiunilor inimii, a cancerului, a presiunii ridicate din sânge, a osteoporozei, a cataractei, a pierderilor de memorie și a depresiei, oferindu-ne energie și ajutându-ne să scădem în greutate și să trăim mai mult.

Dieta originii încurajează consumul de alimente integrale, neprocesate, care conform cercetărilor sunt bogate în compuși cunoscuți sub denumirea de fitonutrienți, care se consideră că ajută la combaterea afecțiunilor și consumul de alimente bogate în fibre, care pot ajuta la controlarea nivelului de zahăr din sânge și la reducerea colesterolului.
Această dietă nu presupune schimbări majore de alimentație sau planuri stricte de urmat, dar există totuși câteva mici reguli. Acestea se referă la faptul că trebuie să mâncăm încet și regulat, ceea ce înseamnă că într-o zi este recomandat să servim de șase ori cereale integrale, de două sau trei ori alimente bogate în calciu, de trei ori legume bogate în amidon și de două ori alimente bogate în proteine, dar sărace în grăsimi saturate.

Spre exemplu, micul dejun poate să includă lapte de soia, germeni de grâu, stafide și nuci tocate. Prânzul poate să conțină un sandwich cu piept de pui și pâine din grâu integral, o salată cu verdețuri și lapte fără grăsimi. Cina ar putea să fie constituită din somon fiert cu legume, un cartof copt, brocoli și lapte fără grăsimi.

Pentru a reduce consumul de grăsimi nesănătoase, această dietă ne recomandă consumul pieptului de pasăre fără pieliță, de pește, crustacee și vânat sălbatic ca sursă de carne. De asemenea, această dietă presupune consumul a cinci sau șase gustări mici pe zi, decât a trei mese mari.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

3 comentarii la “Diete anti-îmbătrânire (3)

  1. Pingback: Diete anti-îmbătrânire (4)

  2. Pingback: Diete anti-îmbătrânire (2)

  3. Pingback: Diete anti-îmbătrânire (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *