Efectele mucegaiului asupra sănătății

Trăim într-o lume în care, rareori, putem întâlni ceva care să nu ne fie dăunător într-un anumit fel,  pornind de la ingredientele nesănătoase din mâncare şi ajungând la aerul poluat pe care îl respirăm în fiecare secundă a vieţii noastre. Chiar şi dacă alegi să stai în casă eşti expus, asta în cazul în care te confrunţi cu vestitul mucegai.

Efectele mucegaiului asupra sănătății


Efectele mucegaiului asupra sănătățiiScopul principal al acestui articol este acela de a vă informa care sunt cele mai nocive efecte ale mucegaiului din clădiri sau locuinţe asupra sănătăţii dumneavostră. Însă, înainte de a afla aceste lucruri trebuie să vedem ce este mai exact mucegaiul. Conform definiţiei din DEX mucegaiul, cunoscut şi sub numele de igrasie, atunci când se dezvoltă pe perete, este o denumire dată ciupercilor saprofite sau parazite care se dezvoltă pe suprafaţa substanţelor organice, pe ziduri, pe pietre sau pe diverse alte suprafeţe sub forma unui strat ca pâsla (material textil izolant), de culoare cenuşie sau verzuie, care provoacă degradarea mediului pe care se dezvoltă. De asemenea, este bine de ştiut că locurile preferate de dezvoltare ale acestor ciuperci sunt cele umede, băile fiind adesea principalele gazde ale acestor musafiri nepoftiţi. Cazurile la care vom face referire au în vizor exact mediul în care dumneavoastră staţi o mare parte din timp, fie că e vorba de dormitor, bucătărie, fie că e vorba de biroul de la servici.

Boli provocate de mucegai

Află că dacă trăieşti într-un mediu în care mucegaiul e ,,la el acasă” poţi suferi de diferite şi numeroase boli, dintre care le amintim pe cele ale aparatului respirator, cum ar fi: astmul bronşic, pneumoniile sau sinuzita. De asemenea, odată respirate toxinele provenind din mucegai, acestea ajung în plămâni unde ,,îşi fac de cap” provocându-ţi stări febrile, înfundarea nasului, strănuturi şi chiar şi unele alergii. În exterior, toxinele existente în mucegai îţi pot provoca diferite iritaţii ale pielii, precum şi mâncărimi la nivelul ochilor.

În plus, persoanele cu o imunitate slăbită, cum ar fi cele care suferă de diabet sau boli pulmonare, pot deveni purtătoare a diferite infecţii dacă trăiesc alături de mucegai, ca alături de un bun prieten şi nu de cel mai rău duşman, care trebuie înlăturat numaidecât. Printre infecţiile de care poţi suferi se numără cele fungice, care se manifestă la nivelul unghiilor sau infecţii respiratorii. De asemenea, un sistem imunitar slăbit favorizează înmulţirea toxinelor provenind din mucegai în organism, putând provoca chiar moartea.

Mucegaiul dăunător în camera bebelusilor

Mai mult decât atât, un mediu dominat de existenţa petelor de mucegai nu este tocmai propice pentru bebeluşi. Specialiştii sunt de părere că dacă aceştia sunt expuşi la acest pericol, pe care îl reprezintă mucegaiul, vor fi mai predispuşi, pe toată durata vieţii, să sufere de diferite alergii. Tot specialiştii susţin că în aceste condiţii, există un dublu risc ca bebeluşul să sufere de astm, chiar dacă în familie nu au existat persoane care să sufere de această boală.

Specialiştii au descoperit şi anumite afecţiuni de care poate suferi adultul din cauza mucegaiului, şi anume: afecţiuni ale sistemului nervos şi chiar depresie, una dintre cele mai răspândite boli ale secolului în care trăim.

Aşadar, probabil nu ai fi crezut că ,,acele pete nesemnificative de pe perete” îţi pot distruge lent sănătatea, grăbindu-ţi moartea. Probabil primul lucru pe care îl doreşti acum e să afli cum poţi scăpa de mucegai. Pentru a elimina mucegaiul și efectele mucegaiului asupra sănătății citește articolul „Solutii antimucegai eficiente si moderne” sau articolul „Solutii antimucegai pentru pereti

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *