Gesturi declanșatoare de afecțiune într-o relație

gesturi de afectiuneÎn ziua de azi, mulțimea de activități și sarcini pe care trebuie să le îndeplinim ne copleșește. Astfel, încet, fără să ne dăm seama, ne transformăm în niște roboți, setați pentru a rezolva anumite lucruri. În acest fel, afecțiunea, emoția, trăirile specifice unei ființe umane se pierd. La fel se întâmplă și cu relațiile noastre. Ne îndepărtăm de oameni și ne apropiem tot mai mult de tehnologie, începând să îi împrumutăm trăsăturile inumane. În acest articol vei afla că în ciuda lipsei de timp, poți urma câțiva pași care te vor ajuta să nu îți pierzi afecțiunea, dar și să îți menții starea de afectuozitate la un nivel normal.

Pentru început, trebuie să știm că noi nu trebuie să fim afectuoși doar pentru a ne păstra fărâma de umanitate. Trebuie să facem acest lucru și pentru sănătatea copiilor noștri. Studiile arată că acei copii cărora li s-a oferit afecțiunea necesară nu au suferit la fel de mult de stres în perioada maturității ca și copiii cărora nu li s-a oferit cantitatea necesară de afecțiune. De asemenea, aceștia din urmă, ajunși la vârsta maturității, nu s-au putut împlini pe plan sufletesc, fiind incapabili să mențină o relație.

Așadar, este important de știut că un prim pas pentru a ne menține starea de afecțiune trează este acela de a ne atinge mai mult, fiind demonstrat faptul că atingerile apropie oamenii. Mulți oameni se simt incomod când se află în postura de a lua în brațe pe cineva, de a-l mângâia sau de a-l ține de mână. Aceste persoane trebuie să lase în urmă barierele personale ce nu le permit să facă cu ușurință aceste gesturi. Mai mult decât atât, pentru ca momentul atingerii celuilalt să devină un obicei, se poate face și un program în acest sens. Prin urmare, îți poți anunța familia că în fiecare seară sau în anumite zile ale săptămânii va avea loc o sesiune de îmbrățișări între membrii familiei. Chiar și uitatul la televizor poate reprezenta un bun prilej de a-ți îmbrățișa partenerul sau copiii. Cercetările arată că sunt suficiente 21 de zile de punere în practică a unui lucru ca acesta să devină un obicei.

Un alt gest de afecțiune este strângerea mâinii. Fie că strângi mâna partenerului sau pe cea a copiilor, prin acest gest se crează o legătură puternică. Ba chiar, studiile arată că acest gest este cel mai puternic în declanșarea imediată a unei stări de afecțiune față de celălalt. De asemenea, dacă în ciuda celor aflate până acum tot îți vine greu să inițiezi aceste gesturi declanșatoare de afecțiune, trebuie să știi că atingerea este și sănătoasă. O simplă îmbrățișare declanșează oxitocină, hormon care încetinește presiunea sângelui și ține la distanță stresul, afecțiune ce poate duce la apariția a diferite boli mult mai grave.

Nu în ultimul rând, un alt gest de afecțiune ce include atingerea este masarea partenerului. Acest gest reprezintă un dublu câștig. Nu doar că te vei putea apropia și mai mult de partenerul tău, dar în acest fel îl vei relaxa și îl vei ajuta să scape de durerile care nu îi dau pace.

Așadar, putem observa că doar câteva mici gesturi de afecțiune ne pot îmbunătăți relația cu ceilalți. Fie că e vorba de relația cu partenerul, cu copiii sau cu un bun prieten.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *