Greşeli frecvente în aplicarea fondului de ten

aplicarea fondului de tenMulte dintre noi folosim aproape zilnic fondul de ten. Pentru a ascunde imprefecţiuni, pentru a uniformiza culoarea sau pur şi simplu pentru a avea un aspect îngrijit. Poate ți s-a întâmplat de multe ori să vezi la vreo colegă sau prietenă fondul de ten greşit aplicat, cu aspect de mască, şi să te gândești cu stupoare „oare şi la mine arată aşa?”. Ei bine, iată câteva greşeli frecvente în aplicarea fondului de ten, pe care le poți evita.

Uiţi să te demachezi seara!
Aşa e, uneori uităm să ne demachiem sau, de ce să nu recunoaştem, ne simţim prea obosite sau leneşe pentru asta. Totuşi, acest simplu ritual este extrem de important pentru a lăsa tenul să respire. Aşa evităm nedoritele coşuri şi puncte negre apărute peste noapte, iar cel mai important, a doua zi vei avea un aspect odihnit şi noul machiaj se va fixa mai bine. Deci, nu uita să te demachezi!

Te machezi în grabă!
E adevărat, nu avem foarte mult timp dimineaţa. Şi e normal, avem atâtea de făcut! Să ne trezim complet, să facem un duş, apoi ne gândim şi ne răzgândim în legătură cu ce o să purtăm, lucru care ia destul timp, ce să mai zicem de mic dejun şi cu toate astea să ajungem la timp la şcoală sau la servici. Ahh…şi machiajul!Este lăsat la urmă şi aplicarea fondului de ten este făcută în grabă, iar ca urmare acesta nu este bine întins sau, cea mai gravă greşeală, este aplicat doar pe suprafaţa feţei până la maxilar. Rezultatul este ceea ce noi numim „aspect de mască”. Este bine să îţi rezervi suficient timp pentru aplicarea fondului de ten, deoarece ne însoţeşte pe parcursul unei zile întregi.

Nu hidratezi tenul!
Uscat, gras sau normal, toate tipurile de ten au nevoie de îngrijire corespunzătoare. Dacă nu foloseşti o cremă de faţă înainte de a aplica fondul de ten, va accentua aspectul de mască. Cel mai bine ar fi să foloseşti crema ta de faţă pe care obișnuiești să o aplici, potrivită pentru tenul tău, ca bază de machiaj. Fixează machiajul cu o pudră de nuanţă apropiată fondului de ten. Astfel, va rezista mai mult şi nu va curge în cazul în care transpiri, pentru că, nu-i aşa, nu ştii niciodată ce te poate aştepta, deci fii pregătită!

Nuanţa greşită!
Este un obicei al nostru şi anume să nu fim mulţumite de ce avem. Brunetele vor să aibă tenul mai deschis, iar cele cu tenul deschis vor să pară mai bronzate. Nicicum nu e bine. Totuşi, nu este bine să fie mare diferenţă între nuanţa naturală a tenului şi fondul de ten pe care îl alegem, pentru că s-a zis cu aspectul natural. Atunci când alegi fondul de ten, testează-l de la bărbie spre gât. Fă asta la lumina artificială a magazinului, dar şi la lumina de afară, naturală.

Acum că ai aflat de ce să ții cont în aplicarea fondului de ten, tot ce îţi mai rămâne este să îl aplici corect, să te simţi bine şi să te simţi frumoasă!

Pentru alte sfaturi practice legate de machiaj sau de îngrijire personală citește și alte articole de pe site-ul nostru!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *