Idee de cadou aniversarea a 50 de ani de căsătorie

codou aniversare 50Într-un articol precedent, despre aniversarea 10 ani de căsătorie, spuneam cât de frumos este să trăiești alături de cineva timp de 10 ani, să împărțiți diferite experiențe, mai mult sau mai puțin frumoase, însă care să contribuie toate la consolidarea relației. Dar oare cât de minunat este să împarți dragostea cu aceeași persoană timp de 50 de ani? Puține persoane ne-ar putea împărtăși acest lucru. Noi nu putem decât să privim unele cupluri de bătrânei și să tânjim la o astfel de iubire și să sperăm că vom avea norocul să ni se întâmple și nouă.

Probabil aceste persoane se întreabă: „Ce cadou i-aș putea lua partenerului meu după atâta timp?”. Într-adevăr, dacă stăm să ne gândim, în 50 de ani aceste persoane au cam epuizat toate ideile de cadouri. Dar eu consider că cel mai frumos cadou pe care și l-au făcut, e că au rămas alături unul de celălalt atâta timp, în ciuda greutăților și a experiențelor neplăcute care cu siguranță s-au ivit, după cum se întâmplă, de altfel, în orice cuplu. Aceste persoane trebuie apreciate pentru faptul că atunci când au avut o problemă au luptat împreună pentru a îndepărta problema și a îmbunătăți relația și nu au luptat unul împotriva altuia pentru a amplifica problema și a distruge relația.

Noi, din exterior, știm că acesta este cel mai mare cadou pe care și l-au făcut. Însă ei s-ar putea să nu conștientizeze din interior acest lucru. Prin urmare, cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de căsătorie, aceste persoane ar trebui să sape adânc în sufletul lor și să elibereze iubirea ce o simt unul pentru celălalt, să descopere că ea e încă acolo. Și nu doar atât. Aceste sentimente trebuie spuse celuilalt. Într-adevăr, au trecut 50 de ani, el sau ea ar trebui să știe că o/îl iubești. Dar dacă ai știi cât de frumos sună aceste cuvinte din gura ta. Dacă ai știi cât de mult o/îl pot bucura gesturile tale de afecțiune, chiar și după atâta timp.

Prin urmare, principalul cadou pe care trebuie să vi-l faceți este să vă reînnoiți jurămintele de iubire, să vă faceți din nou declarații. Și chiar aveți ce spune în aceste declarații. Trebuie să spuneți tot ce apreciați la celălalt, tot ce v-a plăcut în acești 50 de ani de căsătorie, tot ce v-a ținut aproape unul de celălalt. Declarațiile pot fi făcute față în față sau chiar în scris. Mai știi cum se bucura acum vreo 50 de ani când îi scriai scrisorele de amor? Să vezi cât se va bucura acum, când sentimentele sunt mai puternice ca oricând. Vei vedea că îți era dor de zâmbetul acela pe care îl va afișa și asta ar trebui să te îndemne să o/îl alinți în continuare, până la sfârșitul vieții voastre.

Acesta este probabil cel mai bun cadou pe care vi-l puteți face cu ocazia aniversării a 50 de ani de căsătorie: redescoperirea iubirii ce v-o purtați. E mult mai indicat acest cadou decât un obiect mai mult sau mai puțin costisitor, dar pe care îl cumperi din obligația de a face un cadou, și care nu semnifică nimic și nici nu vă ajută să vă redescoperiți pasiunea demult uitată. Într-o lume în care totul se degradează, salvează singurul lucru care poate aduce bucurie, nu lăsa iubirea să moară!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *