Idei de cadouri pentru momentul pensionării

idee cadou pensionareÎn viața fiecăruia dintre noi vine și acest moment: intrarea la pensie. Acesta trebuie să reprezinte un moment fericit pentru persoanele în cauză: în sfârșit, după ani și ani de muncă, au ocazia să stea și să nu facă nimic, au ocazia de a se relaxa cu adevărat, de a se bucura de viață, de a se juca cu nepoții, de a călători și de a face toate acele lucruri pentru care nu au avut timp până acum, din cauza timpului pe care slujba li-l solicita. Fiind un moment fericit, acesta trebuie sărbătorit. Citind acest articol vei afla câteva idei de cadouri pe care le poți cumpăra pentru momentul pensionării.

Unele din cadourile ce vor fi prezentate mai jos sunt puțin costisitoare, iar altele nu la fel de costisitoare. În funcție de gradul de apropiere dintre tine și persoana intrată la pensie, dar și în funcție de resursele materiale avute la dispoziție, tu vei decide care dintre aceste idei ți se potrivește cel mai bine.

Așadar, o primă idee de cadou pentru momentul pensionării ar putea fi cumpărarea unei căni de cafea, pe care să o personalizezi într-un stil amuzant și pliat pe pasiunile persoanei căreia i-o dăruiești. Un exemplu în acest sens ar fi să oferi o cană pe care să fie inscripționat mesajul: „M-am născut să pescuiesc, nu să muncesc”.

Apoi, o altă idee ar fi cumpărarea unui tricou, pe care să îl personalizezi cu mesajul: „X motive pentru care iubesc să fiu bunic/ă”, unde „X” să reprezinte numărul de nepoți, iar dedesubt să fie inscripționate numele nepoților acestuia sau acesteia. În cazul în care persoana în cauză încă nu are nepoți, ai putea face un lucru asemănător. Tricoul să aibă mesajul: „X motive pentru care iubesc să fiu tată/mamă”, iar dedesubt numele copiilor.

De asemenea, dacă știi că pasiunea persoanei în cauză o reprezintă călătoriile, o idee bună de cadou ar fi cumpărarea unui ghid de călătorie care să conțină cele mai importante locuri și atracții turistice, fie doar din țară, fie și din străinătate.

Pe lista de cadouri utile pentru momentul pensionării intră și cărțile. Este momentul în care acea persoană are timp să citească și să recupereze tot timpul pierdut, prin urmare un astfel de cadou ar fi cu siguranță apreciat. Cărțile alese pot fi de beletristică sau cărți de specialitate, cum ar fi: cărți despre grădinărit, despre decorațiuni interioare sau despre ceea ce știi că persoana respectivă ar fi interesată sau ar citi cu plăcere. Poate chiar o carte de învățat o limbă străină sau cu informații utile pentru cei începători în utilizarea calculatoarelor.

Nu în ultimul rând, ai putea cumpăra plante, dacă se poate chiar planta preferată a persoanei respective; diferite decorațiuni pentru casă, de preferat cât mai amuzante și practice.

Oricare ar fi cadoul pe care dorești să îl oferi, acesta trebuie personalizat în concordanță cu gusturile persoanei în cauză, pentru a intra mai ușor la sufletul celui care îl primește și pentru a nu reprezenta doar un simplu obiect nefolositor. De asemenea, cadourile nu trebuie să fie foarte plictisitoare sau simple, impersonale, doar cu gândul că le oferim unor persoane mai în vârstă. Acestea sunt mai în vârstă decât noi, dar încă mai au multe de trăit și de experimentat. Prin urmare, nu trebuie să ne sfiim în a alege unele cadouri mai nebunești, doar pentru că le considerăm ceva prea nou pentru ei.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *