Idei de cadouri de Crăciun pentru bunici

idee cadou craciun buniciCadoul de Crăciun pentru bunici poate pune anumite probleme. Trebuie să te gândești sau să observi cum sunt bunicii tăi, înainte de a alege cadoul potrivit. Sunt în pas cu evoluția tehnologică? Sunt conservatori? Locuiesc în zona rurală sau la oraș? Dacă răspunzi la astfel de întrebări poți să îți dai seama dacă le vei da bunicilor în dar un cadou practic sau doar simbolic. Iată câteva idei de cadouri de Crăciun pentru bunici, ca să îți fie mai ușor să te decizi.

Nu știu dacă este adevăr sau mit, dar nu am auzit încă de o bunică a cărei gătit să nu fie legendar (cel puțin în interiorul familiei). În cazul în care bunica sau bunicii tăi sunt „în pas cu tehnologia”, un cadou foarte bun ar fi un aparat electrocasnic, care să îi facă munca la bucătărie mult mai ușoară. De ce să stea să macine ingredientele pentru zacuscă dacă poate foarte ușor să le pună într-un tocător Și țac pac să fie gata imediat. Dacă sunt mai conservatori din fire și știi că nu se vor apropia de blendere și astfel de ciudățenii fără să cheme preotul din sat și fără să facă mătănii și rugăciuni alături de el înainte, un set nou de tăvi pentru cozonaci sau prăjituri sau ceva asemănător ar fi mult mai potrivit. Și așa cele vechi sunt mai vechi decât tine.

Un alt cadou simplu de care se vor bucura mult este poza ta sau o poză de familie pusă într-o ramă frumoasă care să se potrivească decorului casei lor. Dacă ești în pană de idei la toate roțile, într-un an le poți da o poză de familie, iar în alt an o poză cu tine, ca să completeze colecția. Se vor bucura mult, chiar dacă în aparență este un cadoul simplu. Similar, o cană sau un set de căni cu o astfel de poză va putea fi la fel de bine primit, doar că de această dată cu mai multă utilitate.

Fără a intra prea mult în stereotipuri (disclaimer!), dacă dorești un cadou separat pentru fiecare bunic în parte, cadoul bunicii ar trebui să facă parte din sfera bucătăriei. După cum am spus, eu încă nu am văzut o bunicuță care să nu „bucătărească” și încă foarte bine. Evident, îi poți oferi și ceva făcut de tine, cum ar fi o brățară, dacă știi că o poartă, sau un desen, dacă ai talent pentru așa ceva sau dacă ai patru ani. Trebuie doar să ai grijă ca darul să nu fie foarte complex.

Pentru bunic, cred că darul generic de spumă de bărbierit și aparat de ras plus after shave va fi bine primit, ca de orice alt bărbat, de altfel. O fi bunicul în vârstă dar barba tot îi crește. Nu aș recomanda acest cadou în cazul în care bunicul tău poartă barba mai lungă decât i-ar place bunicii. În acest caz, ai putea să îi oferi produse de îngrijire a bărbii, cum ar fi uleiurile și așa mai departe. În orice caz, ai grijă să nu afle bunica de faptul că îi alimentezi pasiunea pentru bărbi.

Am spus în nenumărate rânduri că, pentru cei dragi, cadourile nu trebuie să aibă o valoare monetară mare. Accentuez această idee și la cadourile pentru bunici. Ceva micuț și simplu care să le folosească sau care să le amintească de tine va fi un cadou numai bun pentru ei. Baftă și spor!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Un comentariu “Idei de cadouri de Crăciun pentru bunici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *