Idei de cadouri de Crăciun pentru iubită

Un cadou pentru o iubită trebuie plănuit din timp. Trebuie să începi să te gândești ce cadou îi vei oferi de Crăciun cu cel puțin o lună – o lună jumătate (dacă nu chiar mai mult) înainte de a i-l oferi și nu trebuie să uiți că în acest termen intră și achiziționarea / confecționarea lui. De ce sugerez un timp atât de lung pentru planificare? Pentru că sunt aproape convins că multora dintre voi vi s-a întâmplat să începeți să plănuiți surpriza de Ajun mult prea târziu și ați ajuns să luați calea cea mai ușoară, văzând că timpul se scurge atât de repede: ați intrat într-un magazin (sau mai multe) de bijuterii și i-ați luat un pandantiv sau un lănțișor de aur sau argint sau o pereche de cercei sau mai știu eu ce. Un cadou frumos și sclipitor, dar mult prea impersonal și mult prea comun. Să nu uităm nici faptul că, probabil, bijuteriile sunt cadoul de bază în relația voastră. Zi de naștere? Cercei. Paști? Brățară. Crăciun? Iarăși cercei, că lănțișoare i-am dat anul trecut. Și dacă nu bijuterii, atunci ce? Iată câteva idei de cadouri de Crăciun pentru iubită.

Prin cadoul tău, trebuie să îi ataci latura ei sensibilă, feminină (în speranța că are una). Așa că, de multe ori, un cadou personalizat sau hand-made care să îi amintească de voi și de timpul petrecut împreună este o idee excelentă. O poză cu voi care îi place ei, așezată într-o ramă (sau într-un glob de sticlă sau pe un breloc sau altceva), poate fi foarte bine primită, mai ales dacă scrii un mesaj pe ea sau îi atașezi o felicitare desenată de tine. Sau, în loc de ramă, poți imprima poza voastră pe o cană termosensibilă. Odată cu acest cadou, îi poți oferi și o sticlă de vin, pe care să îl fierbeți cu scorțișoară și cuișoare, pentru a vă bucura de gustul clasic al Crăciunului.

Dacă poza ți se pare prea simplă, atunci poți să îi faci un album, dar nu cu poze, ci cu obiecte care îi vor aminti de timpul petrecut de voi doi în anul ce a trecut. Dacă ați fost la film, sau la grădina zoologică, păstrează biletele. Poți să atașezi, cu puțină imaginație, orice în acel album, chiar și dopul unei sticle de suc pe care ați băut-o într-un moment memorabil, sau chiar și ambalajul unei bomboane pe care ți-a oferit-o. Evident, pentru a fi un succes, cadoul trebuie plănuit pe parcursul anului.

Cu toate acestea, și aici cred că mă repet, eu cred foarte mult în puterea cadourilor care sunt amuzante sau cel puțin nu foarte serioase. Dacă ești inventiv, poți, spre exemplu, să îi faci cadou un ghiveci micuț cu pământ (poți, eventual, să scrii un mesaj pe ghiveci) și o punguliță cu semințe de flori. Este varianta inofensivă la a-i da un cățeluș sau un hamster. Ea va avea grijă de acele flori și va ține foarte mult la ele, știind că sunt de la tine. Poți, de asemenea, să fii creativ și să îi dai semințe de morcov în loc de flori. Alegerea este a ta!

În domeniul culinar, ai putea, de ce nu, să îi gătești ceva, preferabil ceva simplu și dulce. Sau, lăsând toate stereotipurile deoparte, oferă-i făină, ouă și lapte și spune-i că ai vrut să îi faci niște clătite, dar nu le faci așa de bune cum le face ea. În acest fel, puteți prepara clătite împreună (sub atenta supraveghere a părinților… în special a mamei). Dacă ești norocos, poate înveți să întorci clătita în alt fel decât cel pe care îl știi (cu furculița).

Un sfat: deschide-ți urechile și ascult-o! Poate în luna iulie îți spune că vrea să vadă un film care apare în Decembrie sau vrea să meargă la un concert în ianuarie sau ceva asemănător. Fă-i o surpriză și cumpără două bilete (pe care le poți adăuga la albumul de amintiri pentru Crăciunul următor).

În final: impresioneaz-o cu ceva deosebit, făcut de tine. Îi arată că ții la ea. Va aprecia mai mult un astfel de cadou decât o bijuterie cumpărată dintr-un magazin oarecare. Baftă!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *