Idei de cadouri de Crăciun pentru tatăl tău

cadou craciu tataCadoul pentru un tată nu este nici pe departe atât de complex și de greu de găsit ca unul pentru mamă. Totuși, cadoul de Crăciun este la fel de important și îi arată că încă nu ai uitat complet de el. Și având în vedere că, de ziua lui, cadoul pe care i l-ai făcut a fost că ai găsit șoseta lipsă și astfel ai completat una din puținele sale perechi de șosete, Crăciunul îți oferă posibilitatea să îi arăți că încă mai ai puțină atenție și pentru el. Nu uita: cadoul de Crăciun, pregătit cum trebuie, te poate salva de cadoul de ziua lui de naștere. Cum, întrebi? Simplu. Cât el își despachetează cadoul de la tine, dă fuga la el în cameră și ascunde-i altă șosetă, pe care o vei „găsi” miraculos la momentul oportun. Dar ce cadou să fie împachetat pentru tatăl tău ca să îi distragă atenția cât timp tu te joci de-a Mission Impossible? În consecință, iată câteva idei de cadouri de Crăciun pentru tatăl tău (sau cel puțin câteva linii directoare).

În primul rând trebuie să știi că tatăl tău, la fel ca mai toți bărbații, este o creatură simplă. Dacă pentru o mamă, sfatul meu a fost să atacați latura sentimentală, de evitat fiind lucrurile generice (și așa mai departe), pentru un tată orice fel de atenție (sau aproape orice fel de atenție) din partea ta va fi binevenită. Poate părea foarte greu să găsești un parfum sau o trusă de fard care i se potrivește unei femei, în special dacă ești băiat, dar lucrurile nu stau deloc așa când vine vorba de un bărbat. Te plimbi prin magazin, iei primul set de deodorant – after shave – spumă (sau gel) de ras care îți iese în față și vezi dacă ție îți place cum miroase deodorantul. Dacă ești băiatul lui va avea aceleași gusturi ca tine, dacă ești fata lui, deodorantul va fi plăcut pentru mai multe persoane de sex feminin. În orice caz, îl va folosi. Și nu te teme să îi oferi asta în fiecare an. O va folosi de fiecare dată și va fi fericit că a scăpat de teroarea de a merge la magazin și de a-și cumpăra cele necesare toaletării complete de unul singur. Desigur, poți renunța la after shave și spuma de bărbierit în cazul în care tatăl tău poartă barbă și, în schimb, să îi oferi o sticluță de ulei pentru barbă sau alt fel de mirodenii pentru bărboși. Evident, dacă nu îți place cum îi stă, oferindu-i spuma de ras, îi transmiți subliminal că ar fi cazul să scape de pădurea de pe față (și dacă se supără, nu eu sunt de vină!).

De asemenea, un alt cadou practic și util îl reprezintă portofelul. Majoritatea bărbaților se atașează foarte mult de portofelul lor, pe care îl poartă în permanență la ei, indiferent de ocazie. Așa că, o dată la câțiva ani, îi poți oferi un portofel nou, pentru că poți fi aproape sigur că din cel vechi au început să se rostogolească banii și restul obiectelor pe care le mai are. Și în portofel pune o poză cu tine. Nu ca să se mândrească la locul de muncă cu ce copil minunat are, ci ca să nu uite niciodată cine i l-a dat. Va fi în avantajul tău cândva.

De evitat ar fi electronicele, gadgeturile și alte lucruri care pot săpa o gaură mare în bugetul tău. După cum tot am repetat, un cadou nu trebuie să fie ceva foarte scump (decât dacă este un cadou de nuntă, să fim serioși), în special dacă este pentru părinții tăi. În schimb, oferă-i tatălui tău ceva legat de pasiunile sale. O carte pe care și-o dorește sau o telecomandă universală (pentru că cea veche începe să cedeze în fața uzării permanente) sunt cadouri utile care vor fi la fel de bine primite. Evident, dacă pasiunea lui sunt automobilele de colecție și altele asemenea, nu îi vei lua una, ci mai degrabă un catalog sau o brichetă inscripționate cu un logo sau ceva asemănător.

Dacă ai peste 18 ani (și doar dacă ai peste 18 ani!), completează fiecare cadou cu o sticlă de vin, whisky sau altceva, de care să vă bucurați împreună. Dacă el nu bea vin, mai mult pentru tine. Spor!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *