Idei generale de cadouri de Crăciun pentru preșcolari

Crăciunul este sărbătoarea copiilor și a copilăriei. Ce moment poate fi mai magic decât cel în care un copil găsește dimineața sub brad cutii și cutiuțe împachetate frumos? Dar până când el să găsească și să deschidă cadourile, părinții și familia trec printr-un proces amplu și stresant de găsire a celor mai potrivite cadouri printr-o puzderie de magazine care de care cu prețuri mai atrăgătoare. Mulți, probabil, se decid să meargă la cumpărături fără a ști, probabil, cu certitudine ce caută. Așa că, pe lângă eventuala listă a copilului adresată lui Moș Crăciun, iată câteva idei de cadouri de Crăciun pentru preșcolari, care să ușureze cercetările intensive ale părinților.

În primul rând, aș sugera evitarea hainelor. Hainele sunt o necesitate, nu un cadou. Desigur, există și o excepție, în cazul în care reușiți să achiziționați hăinuțe care să aibă imprimate imagini cu personajele preferate ale copilului din desene animate sau filme pentru copii (evident că nu îi vom da un tricou cu posterul filmului Freddy vs. Jason sau American Pie II). Spre deosebire de un jerseu anost cu trei liniuțe negre și două albe, pe care toți adulții îl vor admira cu nestăvilita lor pasiune pentru noua modă în care este îmbrăcat copilul, articolele de îmbrăcăminte cu personajele sale preferate vor fi purtate cu plăcere și mândrie.

Cadourile legate de pasiunea lui sau de activitatea/ activitățile sale preferate vor fi foarte bine receptate. Îi place să deseneze? Niște carioci sau un covoraș din acela pe care poate să deseneze cu carioci cu apă (și tot soiul de astfel de invenții). Îi place sportul? Luați-i un articol sportiv. Îi place să se joace toată ziua pe calculator jocuri în care trage mii de gloanțe asupra dușmanilor? Luați-i calculatorul și dați-i un pistol de jucărie și spuneți-i să își imagineze el adversarii.

Încercați să îi oferiți cadouri de care să vă bucurați în familie și prin care să vă creați amintiri plăcute alături de cei dragi. Jocurile de societate pentru vârsta lor, filmele pentru copii sau chiar și un puzzle 3D interesant vor fi cadouri îndrăgite de toți. Ca filme, aș opta pentru desenele Disney clasice. Timpul va trece repede și imediat va merge la școală. Puteți să începeți să îi oferiți diverse cărticele sau enciclopedii pentru vârsta lui, cu multe poze și culori, prin care să descopere lumea și să își înceapă propria lui bibliotecă. Și acest tip de cadou poate aduce mai aproape membrii familiei. Enciclopediile și cărțile de cunoaștere ar trebui introduse de către părinți, care să îi explice copilului ce și cum se întâmplă acolo. Nu vă așteptați să citească din scoarță în scoarță un atlas enciclopedic de unul singur dacă nu este introdus mai întâi de părinți în tainele științelor.

Nu în ultimul rând, încearcă să îl legi și de copilăria ta și, implicit, de trecut. Nu îți fie teamă să îi oferi și o jucărie cu care te jucai tu când erai de aceeași vârstă. De exemplu, ai putea să îi oferi un tub pentru făcut balonașe de săpun (niciodată nu am știut cum se numește așa că îi spun Chestie din aia cu care faci balonașe de săpun). Cu toată tehnologia din ziua de astăzi, nu cred că ar fi rău să îi arăți că există și o cale mai simplă, mai imaginativă de joacă și de a trăi. Nu te aștepta să înțeleagă pe moment, dar în timp o simplă astfel de jucărie îi va deschide orizonturile. Până la urmă, copii învață cele mai complexe lucruri prin joacă.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *