Îngrijirea florilor – sfaturi practice de bază

Există momente în viață când un simplu gest face cât o mie de cuvinte.

Cred că nu există femeie pe buzele căreia să nu fi existat un zâmbet atunci când a primit cadou o floare, indiferent de persoana care a surprins-o. Astfel de momente trebuie păstrate și prețuite căci, deși pe moment nu realizăm, acestea au o importanță imensă. ghiveci

Pe lângă faptul că ne fură un zâmbet în fiecare zi și ne schimbă atmosfera din încăpere, florile simbolizează frumusețea și pozitivitatea, optimismul. Pentru a le prelungi durata de viață, colorându-ne încăperea zi de zi, acestea au nevoie de îngrijire și atenție. Îngrijirea florilor se rezumă la câțiva pași simpli pe care trebuie să îi repetăm în mod regulat. Un aspect foarte important ce trebuie avut în vedere este faptul că florile în ghiveci au nevoie de o modalitate de îngrijire puțin mai diferită comparativ cu cele deja tăiate.

Dacă vorbim despre florile păstrate la temperatura camerei, atunci vazele trebuie spălate cu apă fierbinte și cu substanță antimicrobiană, evitându-se astfel contactul florilor cu microorganisme patogene. Înainte de introducerea în apă a florilor este indicat să îndepărtăm prin tăiere circa 2 centimetri din tulpină pentru asigurarea unei rezistențe mai îndelungate. Este foarte important de reținut ca florile să nu fie expuse direct razelor solare, deoarece acest lucru le va scurta simțitor durata de viață. Totodată, nu uitați că apa florilor trebuie schimbată zilnic!

În cazul în care aveți o pasiune pentru îngrijirea florilor sau grădinărit și doriți să plantați flori în ghivece, urmați acești câțiva pași care să vă ușureze munca:

  1. Aveți în vedere dimensiunea rădăcinii florii! Astfel, veți putea alege ghiveciul perfect. Este necesar ca acesta să prezinte găurile de scurgere a apei.
  2. Dacă aveți incertitudini în ceea ce privește aspectul ghiveciului, puteți să recurgeți la o selecție în funcție de mărimea și mediul în care va fi plasată ulterior floarea. Ghivecele colorate și/sau imprimate cu diverse desene sunt mai plăcute ochiului și oferă încăperii un plus de energie, însă pot fi folosite și pentru exterior (în cazul în care doriți să aveți o grădină puțin mai vioaie); există și ghivece de lut, ce permit circulația aerului și apei la nivelul rădăcinilor puțin mai eficient. Dacă sunteți o persoană creativă, puteți chiar să vă confecționați ghiveciul după propriul stil, fiind nevoie doar de material, ustensile de confecție și puțină imaginație.
  3. Asigurați-vă că pământul ales este fertil și va ajuta planta să se dezvolte. Pentru ca floarea să prindă rădăcini, este important să despărțiți rădăcinile acesteia uniform în vas – însă cu mare grijă, să nu le rupeți! – după care urmează să le fixați ușor cu ajutorul pământului.

Fie că a fost decizia noastră de a avea o floare în preajma noastră și am achiziționat una, fie că am primit-o cadou, nu trebuie să uităm de ea, deoarece îngrijirea acesteia nu este un procedeu complicat și reflectă o parte din personalitatea noastră.

Așteptăm și alte sugestii de la voi legate de îngrijirea florilor. Îndrăzniți!

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *