Ingrijirea parului (1)

ingrijirea paruluiFie ca esti fata sau baiat, parul trebuie ingrijit, in zilele de astazi punandu-se mult accentul pe aspectul exterior al omului, mai mult decat pe cel interior. Astfel, un aspect ingrijit contribuie la mentinerea unui echilibru pe plan social. Pe de cealalta parte, un aspect negjlijent al parului poate duce chiar la distrugerea relatiilor sociale sau la pierderea locului de munca. In plus, ingrijirea parului nu presupune un proces prea dificil. Iata mai jos cativa pasi, care odata urmati te vor ajuta sa ai un par curat, stralucitor si, bineinteles, foarte sanatos.

In primul rand, un par ingrijit este un par spalat. Insa si in ceea ce priveste spalarea parului trebuie respectate anumite reguli pentru ca acest lucru sa ne ajute in dobandirea unui aspect al parului pe care ni-l dorim. Probabil ne-am astepta ca spalarea pe par la perioade scurte de timp sa ne ajute in acest sens, de obtinere a unui par curat si cu aspect ingrijit. Insa trebuie stiut faptul ca spalarea pe cap prea des duce la uscarea parului, acesta pierzandu-si substantele si uleiurile naturale pe care le contine. Prin urmare, in ceea ce priveste spalarea parului, se recomanda spalarea lui aproximativ de doua ori pe saptamana si nu mai des.

Apoi, in ingrijirea parului important este si samponul. Acesta nu trebuie sa contina sulfati sau parabeni. Sulfatii sunt acele elemente din sampon care duc la aparitia spumei, iar parabenii sunt conservantii din sampon care provoaca iritatii si probleme ale ochilor. Niciunul din aceste elemente nu este sanatos pentru par. Prin urmare, trebuie sa folosim, pe cat este posibil, sampoane care contin ingrediente naturale. Tot in ceea ce priveste samponul, acesta trebuie sa se potriveasca cu tipul nostru de par. Prin urmare, acesta nu trebuie ales intamplator. Asadar, pentru parul cret sau pentru parul aspru se recomanda utilizarea unui sampon care inmoaie firul de par. Persoanelor cu parul drept sau uleios le este recomandata folosirea samponului pe care este inscriptionat mesajul ,,pentru utilizare zilnica”. Pentru parul vopsit sau care este intins cu placa indicat este samponul care contine aminoacizi. Iar pentru parul uscat este recomandat spre folosire samponul ce contine glicerina si colagen.

Nu in ultimul rand la ingrijirea parului contribuie si folosirea diferitor uleiuri sau balsame pentru par. Insa, din nou, acestea trebuie sa se potriveasca cu tipul nostru de par. Spre exemplu, pentru parul prea fin sau prea moale, recomandate sunt uleiurile botanice, cum ar fi uleiurile cu lavanda sau de arbore de ceai. Acestea trebuie aplicate inainte de samponarea parului. Acesta trebuie lasat pe par pentru aproximativ un minut dupa care parul poate fi samponat. Pentru firul de par gros este recomandata utilizarea unei creme hidratante. Aceasta trebuie aplicata pe par si lasata pentru doua sau trei minute. De asemenea, in ceea ce priveste aceste uleiuri si balsame, trebuie sa fim atenti sa nu contina prea multe proteine, deoarece acestea vor face parul fragil si deshidratat. Apoi, pentru obtinerea unui aspect stralucitor al parului, il putem clati cu otet inainte de spalare. In plus, otetul trateaza matreata, de preferat in acest sens fiind otetul de mere.

Pentru a afla alte metode care contribuie la existenta unui par curat si stralucitor citeste si cea de-a doua parte a acestui articol despre metode de ingrijire a parului sau vezi si alte articole pe tema ingrijirii personale.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Un comentariu “Ingrijirea parului (1)

  1. Pingback: Metode de ingrijire a parului (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *