Lumina naturală în case

lumina naturalaAdevărul este că nu sunt foarte multe lucruri pe care le puteți face pentru a crește cantitatea de lumină solară care intră în casă. De cele mai multe ori este nevoie de lucrări de reamenajare, chiar structurale uneori, majore. Dar există câteva lucruri mici pe care le puteți face pentru a fi sigur măcar că faceți tot posibilul în acest sens. Dar dacă vă aflați în situația în care datorită poziției față de punctele cardinale sau a blocului vecin beneficiați de lumină puțină, aveți în continuare câteva opțiuni pe care merită să le încercați.

 

Oglinzi. Se poate pune o oglindă pe un perete adiacent unei ferestre sau vizavi de o fereastră. Atunci când este plasată adiacent, o oglindă imită fereastra și face să pară ca în cameră sunt mai multe ferestre.. Puteți încerca, de asemenea, să poziționați o oglindă pe peretele adiacent sau pe peretele opus celui în care se află fereastra, astfel va reflecta lumina și imaginile care vin de la fereastră. Așa cum veți remarca, oglinda va reflecta imaginea ferestrei creându-vă senzația că spațiul primește lumină din mai multe direcții. Dimensiunea oglinzii contează la rândul ei. Și anume, cu cât suprafața este mai generoasă, cu atât reflectă mai mult, creând impresia unei încăperi mai spațioase și mai luminoase.

 

Suprafețe reflectorizante, cum ar fi cele de sticlă, dar poziționate pe verticală. O placare cu sticlă colorată poate crește cantitatea de lumină atunci când ferestrele nu fac față necesităților. Acestea lasă lumina să pătrundă în interior, respectiv evită să blochezi lumina care pătrunde prin ferestre cu vreun obiect de mobilier sau draperii groase. Optează pentru culori luminoase, care oferă intimitate în timp ce permit luminii să „îmbrace” spațiul. Acest lucru va oferi chiar și umbrelor mai multă luminozitate.

 

Un apartament cu caracter marin

Oare cum este să deschizi ferestrele de la micul tău apartament și să vezi pe geam marea și iahturile? Dar să intri în casă și să vezi un apartament frumos, confortabil, cochet aranjat, în aceeași temă marină? Albastrul dă senzația de întindere mare și prospețime.

 

Suprafețele lucioase- fie că vorbim de mobilă, de sticlă sau alte materiale care prin natura finisajului ajung să reflecte lumina. Este adevărat că într-o casă aceste suprafețe necesită mai multă grijă și întreținere dar efectul obținut cu ajutorul lor merită efortul. Un aspect deloc de neglijat atunci când vorbim de lumină, este tipul de sticlă folosit la ferestre și materialele din care sunt confecționate perdeaua și draperiile. Dacă poziția față de punctele cardinale și față de vecini nu ne condiționează, atunci cel mai bine rămânem la ferestrele din sticlă clară iar în privința draperiilor optați pentru materialele translucide, în nuanțe deschise. În acest fel razele soarelui vor pătrunde în interior generând un halou de lumină difuză în lungul peretelui.

 

Tavane mai deschise decât pereții camerelor. În situațiile în care camera este integral varuită in culori deschise, atunci lumina va fi amplificată de suprafețele pereților și tavanului, creând o atmosferă aerisită și senzația unui spațiu mai mare. Pentru camerele în care pereții sunt în totalitate finisați în culori închise sau accentele de culoare predomină, este recomandat ca tavanele să fie în tonuri mai deschise sau chiar în diferite nuanțe de alb.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *