Metode de ingrijire a tenului (2)

ingrijirea tenuluiIn prima parte a acestui articol ai putut afla cateva metode eficiente de ingrijire a tenului. Afla si alte metode la fel de eficiente ale acestui ritual de ingrijire citind acest articol.

O alta etapa importanta a ritualului de ingrijire a tenului presupune folosirea unui fond de ten. Fondul de ten este cel mai cautat produs de ingrijire a tenului, dar si produsul pe care femeile il folosesc cel mai putin. Fondul de ten nu trebuie neaparat trecut pe lista elementelor obligatorii in cadrul unui ritual de ingrijire a tenului. Cu toate acestea, el aduce numeroase beneficii tenului. In primul rand, ajuta la indepartarea mizeriei, a machiajului sau a celulelor moarte pe care nu le-am putut indeparta in totalitate prin spalarea fetei. In al doilea rand, fondul de ten ajuta la restabilirea PH-ului natural al pielii. In al treilea rand, fondul de ten umezeste usor pielea, lucru care ii permite tenului sa absoarba orice produs, cum ar fi de exemplu cremele sau lotiunile care se aplica ulterior. Nu in ultimul rand, fondurile de ten se remarca si prin ingredientele pe care le contin si care sunt benefice pentru pielea fetei, cum ar fi beta si alfa hidroxi acizi, care exfoliaza pielea, vitamina E si aloe vera, ingrediente utile, in special pentru persoanele cu tenul uscat, deoarece ele hidrateaza. Apoi, fondurile de ten contin si antioxidanti, benefici pentru persoanele care cauta tratamente anti-imbatranire, deoarece aceste ingrediente, in special vitamina A, contribuie la indepartarea ridurilor. Trebuie precizat faptul ca persoanele cu tenul uscat sau sensibil ar trebui sa evite fondurile de ten pe baza de alcool, deoarece acestea usuca pielea fetei si o inaspresc.

Odata urmati acesti pasi, urmeaza un altul la fel de important: aplicarea de crema. Indiferent care este tipul tau de ten, aplicarea de crema pe pielea fetei este un pas extrem de important si de necesar in ritualul de ingrijire a tenului. Cremele hidrateaza tenul si il protejeaza. Persoanele cu un ten normal ar trebui sa opteze pentru o crema care contine uleiuri din categoria usoara, precum alcoolul cetilic sau uleiuri siliconice (ciclometicona). Persoanele cu un ten uscat au nevoie de o crema extrem de hidratanta, cum ar fi cremele ce contin mult ulei sau samanta de struguri. Chiar si persoanele cu ten uleios au nevoie de creme pentru ten. Aceste persoane trebuie sa caute creme pe care este inscriptionat cuvantul ,,non-comedogenic”, ceea ce inseamna ca acele creme nu infunda porii. Apoi, persoanele cu tenul sensibil trebuie sa foloseasca creme usoare, care nu irita pielea. De asemenea, aceste persoane trebuie sa evite cremele colorate sau parfumate, precum si orice produse, fie ele creme sau nu, care contin acizi. In schimb, persoanele cu tenul sensibil trebuie sa se orienteze spre cremele pe baza de ingrediente calmante, cum ar fi aloe vera, musetel sau castravete. Apoi, pielea imbatranita tinde sa se usuce rapid. De aceea, persoanelor cu o astfel de piele le sunt recomandate cremele bogate in uleiuri sau petroleum, ingredient obtinut din petrol.

Pentru a afla cum anume continua ritualul de ingrijire a tenului, citeste si cea de-a treia parte a acestui articol sau citeste si alte articole despre ingrijire personala.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

2 comentarii la “Metode de ingrijire a tenului (2)

  1. Pingback: Metode de ingrijire a tenului (3)

  2. Pingback: Metode de ingrijire a tenului (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *