Oraș al iubirii, capitală a modei– Paris

cadou parisOraşul luminii şi al iubirii, Parisul cu malurile Senei, cu strălucirea Turnului Eiffel, cutiile de ciocolată, grădinile pline de trandafiri roşii şi şi vinul roşu bun, creează atmosfera perfectă pentru a avea o vacanţă romantică la Paris. Cadoul romantic potrivit pentru ea!

Romantici pot să fie oriunde, romantismul până la urmă e o stare de spirit, un sentiment profund, o iluzie, o mângâiere, un sărut, un bileţel cu o declaraţie lângă ceaşcă de cafea de dimineaţă, o cină la lumina lumânărilor şi chiar dacă unii consideră toate acestea clişee, pentru cei care au puţin romantism în ei, vor înţelege de ce Parisul este un oraş romantic.

Locul de întâlnire a indragotitilor se face pe Pont des Arts. Un pod pietonal cu o privelişte de 360 de grade asupra Parisului. Este impodopit cu lacătele de dragoste gravate cu numele îndrăgostiţilor care apoi aruncă cheile în Sena în semn de iubire sinceră şi veşnică.

Cel mai romantic cartier al Parisului este Montmartre. Se găsesc buticuri pline de tablouri, restaurante vechi în care puteţi simţi atmosfera Parisului de odinioară şi Piaţă Tertre care e plină de pictori şi caricaturişti gata să va înmâneze un suvenir live, instantaneu din Montmartre.

Pentru un picnic în stil franţuzesc, cumpăraţi un vin roşu, o pungă de hârtie plină de brâzeturi, baghete şi fructe. Parcul Monceau, plin de arbori bătrâni, detalii peisagistice frumoase şi un loc retras al Parisului. O altă locaţie cu accent romantic e pe dealul din Montmartre pentru ca să admiraţi împreună apusul, un moment spectaculos cu o privelişte de notă 10, în fiecare seară. Pentru o cină romantică alegeţi restaurantul Jules Verne, unde puteţi lua un prânz delicios, într-o ambianţa elegantă, având Grădinile Trocadero în prim plan.

Un punct de reper pentru toţi îndrăgostiţii e Turnul Eiffel. Chiar dacă „romantismul” vă costă cam 12 euro şi o coadă destul de lungă, o declaraţie de dragoste în Turnul Eiffel e o amintire pentru totdeauna.

Un alt mod distractiv, autentic şi romantic de vă petrece timpul la Paris este să faceţi degustări. Francezii se laudă cu cele mai rafinate şi sofisticate reţete, cele mai bune vinuri şi cele mai multe brânzeturi, aşa că un tur culinar poate fi interesant pentru cuplurile de gurmanzi.

Pentru romanticii incurabili care iubesc trandafirii şi doresc să vadă o grădina în stil franţuzesc merită să facă o vizită la Château. Grădina este în stil geometric şi include peste 9000 de trandafiri din 1000 de varietăţi. Romantic, parfumat şi cu stil.

Autobuzele care fac tururi organizate sau celebrele Bateaux Mouches sunt alternative de a vedea din mers diverse obiective. Vaporaşul luat seară poate oferi un plan idilic şi romantic de-a lungul Senei, răul care străbate oraşul de la est la vest.

Le Tour Eiffel, înalt de 300 de metri şi stabilizat prin milioane de profile metalice (unele produse la Reşiţa) şi nituri, fixează practic oraşul pe harta lumii şi oferă în acelaşi timp o perspectiva ameţitoare asupra oraşului extrem de romantic.

Atracţii turistice pe care le puteţi vizita dacă v-a mai rămas ceva timp din vacanţă: Cathédrale de Notre Dame de Paris, Le Champ de Marş, Père Lachaise Cemetery, Canal St-Martin, La Promenade Plantée, Disneyland, La Defense, Bastilia.

Paris nu înseamnă doar Tour Eiffel, Champs-Élysées sau Louvre ci şi tot ce se întâmplă pe lângă acestea– viaţa oraşului, vuietul străzii, parcurile liniştite, pietonii nenumăraţi şi zgomotoşi, un sărut furat lângă un felinar şi soarele blând.

De câte ori ai vizita oraşul romantic, mereu e ceva nou de văzut, nu poţi avea niciodată sentimentul că l-ai epuizat complet. Probabil această este şi cheia reîntoarcerii permanente, cine a fost o dată este mereu atras să revină.

Mai departe, fiecare îşi trăieşte povestea în chip romantic.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *