Prezent sau nu in timpul lucrarilor de reamenajare

În cazul lucrărilor de reamenajare, mare parte din beneficiari sunt indeciși dacă să plece sau nu din casă pe durata lucrărilor. Răspunsul de cele mai multe ori depinde de anvergura lucrărilor și de alți factori pe care vi-i prezentăm în continuare.

Banii. Deșii pare cel mai evident motiv, lucrurile sunt puțin mai complicate decat la prima impresie. Cu siguranță vor implica cheltuieli suplimentare mutarea dumneavoastră pe perioada lucrărilor, dar la fel de bine vă poate costa și dacă rămâneți, iar prin aceasta ajungeți să încurcați echipele de muncitori. Unele firme percep un onorariu mai mare în cazul în care beneficiarul rămâne în reședință, pentru că este conștient de faptul că vor fi costuri suplimentare pentru menținerea curățeniei, rezolvarea rapidă a instalațiilor și modificărilor acestora pentru ca să rămână funcționale și tot ce ține de timpul pierdut cu discuțiile zilnice pe care le are cu beneficiarul. Aceste calcule de cost se recomandă a se discuta împreună cu firma care urmează să facă lucrările pentru a putea lua o decizie în cunoștință de cauză.

Obiectivul intervenției. Tipul de renovare pe care doriți să îl intreprindeți este cel care vă poate oferi imediat răspunsul dacă să plecați din reședință sau să rămâneți. Dacă se scoate acoperișul pentru a face loc unui nou nivel, ar fi bine să vă mutați. Astfel de lucrări de renovare fac imposibilă încălzirea sau răcirea eficientă a unei case și de cele mai multe ori implică întreruperea furnizării diferitor utilități pe o perioadă nelimitată.

Orizontul de timp. Lucrările care implică renovarea a mai mult de jumătate din spațiul propriei locuințe sau cele care afectează funcționarea băilor și a bucătăriei vă vor face viața un calvar dacă încercați să rămâneți acasă pe durata modificărilor. Mare parte din familii se pot adapta ca pentru o perioadă să funcționeze fără bucătărie, dar fără o baie este imposibil.

Copii si animalele de companie. Secretul cu aceștia este de a le restrânge aria de acces și de a-i ține departe de zonele pe care le renovați. Puteți să inserați uși temporare dar este posibil ca zgomotul și activitatea să îi deranzeje destul de mult chiar dacă sunt fizic separaăți de zona respectivă. Nici muncitorii nu sunt peste măsură de fericiți să trebuiască să lucreze știind că oricând copilul sau animalul de companie poate ajunge în santier sau să trebuiască să se oprească la o anumită oră pentru ca e vremea somnului de prânz pentru copil.

Curățenia. Nu subestimați efectul pe care această activitate îl poate avea asupra moralului și energiei dumneavoastră. Nu este comod pentru nimeni să spele vesela în lavoarul de la baie în cazul reamenajării bucătăriei sau să stea în permanență să șteargă praful care inevitabil va depăși barierele ce delimitează șantierul.

Diferite lucrări specifice. Anumite activități în procesul de renovare vă vor obliga prin natura lor sa părăsiți pentru câteva zile reședința. Fie că vorbim acum de lucrările de demolare, când datorită mizeriei și zgomotului este bine să nu fiți prezenți fie că avem de-a face cu lucrări de finisare a pardoselilor, spre exemplu, care necesită condiții speciale de lucru și de uscare, obligându-vă ca pentru o scurtă perioadă de timp să vă găsiți alt loc în care să înnoptați.

În măsura în care subiectul v-a dat de gândit și nu știți ce decizie să luați, poate ar merita să aveți în vedere că prezența dumneavoastră zilnică pe șantier poate ajunge să fie un stres atât pentru dumneavoastră cât și pentru muncitori. Este mai indicat ca împreună cu șeful lucrării să faceți o vizită coordonată o dată pe zi și să analizați progresul lucrărilor decât să asisitați la fiecare eveniment care se petrece în șantier.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *