Remedii naturiste afecțiuni hepatice (2)

afectiunihepatice2Într-un articol precedent vorbeam despre schimbările pe care persoanele ce suferă de afecțiuni hepatice trebuie să le introducă în dieta zilnică. Însă pentru o persoană cu astfel de afecțiuni, schimbările nu se opresc aici. Aceasta trebuie să facă și unele modificări în stilul de viață pentru ca însănătoșirea să aibă loc. Despre ce modificări este vorba poți afla în rândurile de mai jos.

Una dintre schimbări presupune limitarea consumului de alcool, mai ales având în vedere faptul că alcoolul se află printre principalele elemente ce determină îmbolnăvirea ficatului. Cel mai bine ar fi ca o persoană ce suferă de afecțiuni ale ficatului să înceteze să mai consume alcool. Odată ce ficatul s-a însănătoșit, în continuare trebuie să consumăm în cantități mici alcool, dacă chiar nu putem să nu consumăm deloc. Iar prin cantități mici ne referim la 20 de grame de alcool pe zi și nu mai mult. Odată depășită această limită ficatul nostru va avea de suferit.

Apoi, dacă persoana ce suferă de afecțiuni ale ficatului are o greutate mult mai mare decât ar trebui sau dacă este obeză, atunci sfatul ar fi să încerce să scadă în greutate, deoarece o greutate prea mare poate reprezenta un risc și nu doar pentru ficat, ci în general în ceea ce privește calitatea vieții. Scăderea în greutate se poate realiza printr-o dietă zilnică sănătoasă, dar și prin sport practicat cu regularitate. Aceste sfaturi trebuie urmate de orice persoană, cu atât mai mult cu cât este vorba de o persoană ce suferă de anumite afecțiuni (vezi aici un articol despre modul în care sportul îți poate îmbunătăți viața). În ceea ce privește sănătatea ficatului, cel mai bun sport este aerobicul sau alergatul.

În rândurile de mai jos, poți afla câteva remedii naturiste afecțiuni hepatice pe care le poți prepara acasă.

Un prim remediu presupune o linguriță de chimen, o linguriță de camon și un vârf de cuțit de sare gemă. Semințele prăjite de chimen și camon trebuie lăsate să se usuce, iar apoi ele trebuie măcinate pentru a le lua pudra. Apoi, la ceea ce rămâne trebuie adăugată sarea gema și să amestecăm din nou bine. Acest amestec trebuie consumat de două ori pe zi.

Apoi, un alt remediu presupune o lingură de pulbere de lemn dulce și două lingurițe de miere. Pulberea de lemn dulce trebuie amestecată cu mierea, iar apoi amestecul se consumă. Se recomandă consumul zilnic al acestui amestec până scăpăm de hepatită.

Un ultim remediu naturist presupune consumul de usturoi. Ceea ce trebuie să facem este să luăm unul sau doi căței de usturoi, să îi curățăm de pieliță, iar apoi să îi mâncăm dimineața pe stomacul gol.

Sperăm că aceste sfaturi ți-au fost de folos. Dacă ai încercat unul dintre aceste remedii naturiste afecțiuni hepatice, lasă-ne mai jos un comentariu în care să îți spui părerea despre eficiența sa.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Un comentariu “Remedii naturiste afecțiuni hepatice (2)

  1. Pingback: Remedii naturiste afecțiuni hepatice (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *