Remedii naturiste hipertensiune

remedii naturiste hipertensiuneHipertensiunea este o boală cronică caracterizată prin valori crescute ale presiunii arteriale. În majoritatea situațiilor (95% din cazuri), hipertensiunea apare fără a avea o cauză medicală evidentă, una din trei persoane suferind de această boală. Deși este o boală comună, ce poate afecta pe oricine, aceasta nu înseamnă că ea nu are nevoie de tratament. Odată ce ai simptomele aferente acestei boli, și anume: dureri de cap, amețeli, stres, oboseală, accese de furie, sensibilitate la lumină, trebuie să mergi la medic, deoarece hipertensiunea netratată poate duce la apariția unor boli mai grave, cum ar fi afecțiuni ale rinichilor, boala coronoriană, accident vascular cerebral sau chiar pierderea vederii. În acest articol puteți găsi câteva remedii naturiste hipertensiune. Însă este important de știut că, totuși, deși veți alege un tratament naturist din acest articol, tot trebuie să discutați cu doctorul pentru a vă asigura că aceste remedii naturiste hipertensiune sunt eficiente și fără medicație.

Așadar, un prim element pe lista de remedii naturiste hipertensiune este usturoiul. Studiile arată că acesta are capacitatea de a scădea presiunea sângelui. În general, este vorba de o scădere de aproximativ 10%. Se consideră că unul din elementele active din usturoi este suflul, care conține diverși compuși, inclusiv alicină, care relaxează arterele, scade tensiunea și reduce presiunea sângelui.

Apoi, pe lista de remedii naturiste hipertensiune se află și peștele, în special macroul și somonul. Vitamina D, precum și acizii grași omega 3, pe care acești pești îi conțin contribuie la scăderea tensiunii. Apoi, toate alimentele ce conțin vitamina D sunt benefice în acest sens, de scădere a tensiunii, cum ar fi de exemplu ouăle, uleiul din ficat de cod sau laptele. De asemenea, este important de știut că vitamina D se formează și atunci când pielea noastră este expusă la razele soarelui. În acest caz este vorba de vitamina D3 sau colecalciferol.

Busuiocul se află și el pe lista de remedii naturiste hipertensiune. Busuiocul este o plantă ierboasă delicioasă, ce poate fi utilizată într-o varietate de mâncăruri. Pe lângă un gust delicios, busuiocul îți oferă și avantajul de a îți scădea tensiunea. Așadar, de câte ori ai ocazia, strecoară busuioc mărunțit pe paste, în supe sau salate.
Scorțișoara are și ea capacitatea de a scădea tensiunea. Consumată zilnic, aceasta îi ajută la scăderea tensiunii, în special pe diabetici. Aceasta, la fel ca și busuiocul, poate fi adăugată ușor în dieta zilnică, putând fi presărată pe cerealele cu lapte, pe cartofi, în tocănițe sau chiar în cafea.

Așadar, după cum se poate observa, hipertensiunea poate afecta o mare parte a populației. Dar, esențial de știut este faptul că aceasta poate fi redusă prin consumul a diferite alimente. Care dintre alimentele de mai sus obișnuiești să le consumi și în cel consideri că îți îmbunătățește sănătatea?

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *