Cum să scapi de respirația urât mirositoare?

respirația urât mirositoareHalena sau, în termeni mai uzuali, respirația urât mirositoare este o problemă ce afectează o mare parte a populației. Bineînțeles, uneori, fiecare dintre noi se lovește de această problemă, însă nu pentru toți respirația neplăcută are aceleași cauze.

Una dintre cauzele halenei, și probabil și cea mai importantă, este o igienă orală deficitară. Mirosul din gură, la fel ca mirosul de pe orice alta zonă a corpului, este dat de bacterii. În gură, aceste bacterii se amestecă cu alimentele ingerate, cu sânge, salivă, formând un miros nu tocmai plăcut, fapt pentru care periuța și pasta de dinți trebuie să reprezinte un prieten de nădejde pentru fiecare. Altfel, fără acest prieten de nădejde, nu vom mai avea nici alți prieteni, aceștia îndepărtându-se de mirosul neplăcut al gurii noastre. Lăsând gluma la o parte, o igienă orală deficitară ne poate multiplica problemele, ajungându-se de la simpla respirație urât mirositoare la o gură fără niciun dinte.

Să nu vă lăsați păcălit, bomboanele mentolate, gumele, sprayurile de gură nu reușesc să îndepărteze mirosul neplăcut decât pentru o perioadă scurtă de timp. Cea mai bună soluție, după cum spuneam, este folosirea periuței și a pastei de dinți. Eventual, puteți adăuga pe lângă acestea și ața dentară.

Desigur, nu doar igiena orală deficitară este cauza halenei. Ca orice problemă, și aceasta are mai multe cauze, iar una dintre ele sunt bolile gingivale sau tartrul. În acest caz, vizitarea unui medic stomatolog este absolut obligatorie, nu doar pentru îndepărtarea halenei, ci și pentru îndepărtarea tartrului și soluționarea altor probleme. Daca nu știți ce este tartrul, acesta este o depunere a alimentelor pe dinți, care în timp se pietrifică. Astfel, gura noastră devine, nici mai mult, nici mai puțin, decât un loc de reciclare al alimentelor, de unde și mirosul neplăcut.

De asemenea, pe lângă toate acestea se recomandă să beți multe lichide. Pe lângă faptul că acestea ajută la hidratare și la menținerea unui stil de viață sănătos, ajută și ca gura dumneavoastră să nu devină uscată și, astfel, să se transforme într-un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

O alta cauză, binecunoscută de toată lumea, este folosirea unor alimente precum: ceapă, usturoi, care mențin o respirație neplăcută pentru câteva ore, deoarece aceste alimente ajung în organism și în circulația sangvină.

În cazul în care considerați că nicio cauză prezentată până acum nu vi se potrivește, s-ar putea să fie vorba de afecțiuni mai grave, cum ar fi diabetul, refluxul gastro-esofagian, boli ale ficatului sau rinichilor, lucruri de care doctorul vă poate trata dacă apelați la ajutorul lui.

Oricare ar fi cauza, există și un remediu, respirația urât mirositoare putând dispărea dacă puneți în practică sfaturile de mai sus.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *