Mucegaiul ce apare pe pereţi reprezintă o problemă pentru fiecare dintre noi, fapt pentru care orice lucru care ne promite că ne va scăpa de el ni se pare o binecuvântare. Este şi cazul diferitelor substanţe care ne promit să ne scape de acest inamic al sănătăţii pereţilor. Însă, înainte să ne grăbim să cumpărăm diverse soluții antiumezeală și antimucegai trebuie să aflăm ce caracteristici au acestea, dacă într-adevăr sunt atât de folositoare pe cât se spune sau nu. Principalul lor beneficiu este acela că limitează umiditatea și înlătură mucegaiul.

Pe lista unor asemenea produse se numără soluţiile ignifuge. Folosirea unei asemenea substanţe contribuie la reducerea vitezei de ardere şi de răspândire a flăcărilor în zonele unde a fost aplicată. Trebuie ştiut faptul că înainte de a aplica această substanţă trebuie să curăţăm zona în care va urma să o folosim. În plus, este indicat ca substanţa să fie aplicată fie cu pensula, fie prin pulverizare în două straturi.

Una dintre cele mai bune soluții antiumezeală și antimucegai este amorsa. Aceasta înlătură ciupercile şi bacteriile, reprezintă o bază ideală pentru aplicarea vopselelor lavabile, astupă porii, se aplică uşor, se usucă relativ repede, nu poluează, permite pereţilor să respire, este rezistentă şi în mediile alcaline, are un grad mare de impermeabilitate la apă şi un grad mare de permeabilitate la vapori şi nu în ultimul rând, aceasta este rezistentă la schimbările mari de temperatură.

Substanţele de sanitizare au caracteristici asemănătoare cu cele ale amorsei, cel puţin în ceea ce priveşte faptul că nu sunt poluante, se aplică uşor şi se usucă repede. În plus, şi aceste substanţe pot fi aplicate pe diverse suprafeţe, cum ar fi: plăci de gips-carton, polistiren expandat, pânză, carton, beton.

Vopselele speciale sunt cunoscute pentru faptul că au capacitatea de a înlătura fungii, sunt uşor de aplicat şi de întreţinut, se usucă relativ repede, sunt durabile în timp, dar sunt şi impermeabile la apă şi permeabile la vapori.

În articolele de mai jos vedeți și alte soluții antiumezeală și antimucegai!

 

Mai multe detalii
Solutii antimucegai moderneSoluții antimucegai moderne: batoanele congelate
Izolatie exterioară vs izolație interioarăIzolație interioară vs izolație exterioară
metode antimucegai moderneMetode antimucegai pe termen lung
izolație termicăTipuri de izolație termică. Ce ţi se potriveşte?
umezeală în casăExces de umezeală în casă
tencuiala antimucegaiTencuiala antimucegai pentru evitarea mucegaiului
Efectele mucegaiuluiEfectele mucegaiului asupra sănătății
solutii antimucegai eficienteSolutii antimucegai eficiente si moderne
solutii antimucegai4 Solutii antimucegai pentru pereti
efectele umiditățiiEfectele umiditatii mediului pot fi dăunătoare
solutii antimucegaiAflă care sunt cele mai utile solutii antimucegai