Solutii antimucegai eficiente si moderne

Mucegaiul aparut pe peretii locuintei iti da batai de cap, iar tu te afli in cautare de solutii antimucegai eficiente de combatere a acestei probleme. Cu toate acestea consideri ca nu orice metoda ti se potriveste, deoarece tu esti un om modern, iar utilizarea traditionalelor solutii antimucegai pentru pereti nu te satisface. Tocmai pentru tine au fost create noi metode antimucegai, iar in randurile de mai jos vei afla care sunt acestea.

Batoanele congelate

Una dintre cele mai noi si extravagante metode folosite impotriva mucegaiului sunt batoanele congelate. Prin acestea intelegem niste substante chimice tinute o perioada la congelator, pana cand ele devin solide, congelate si astfel, pot fi introduse in gaurile pe care noi le realizam in perete. Probabil te intrebi cum poate fi asa ceva eficient. Ei bine, batoanele se topesc, iar substanta din interiorul lor se cristalizeaza. In aceste conditii, peretele nu mai este poros si nu mai permite trecerea apei. Desi este o metoda noua si multi tind sa nu ii ofere incredere, specialistii o recomanda, asigurand ca odata ce este folosita, mucegaiul nu isi va mai face aparitia in cel putin urmatorii 25 de ani.

Unde electromagnetice

Solutii antimucegai eficiente
O alta metoda moderna si, in acelasi timp, eficienta, conform spuselor specialistilor, presupune un aparat care foloseste unde electromagnetice. Desi este foarte scump, avantajele pe care le ofera sunt vizibile si indelungate, mucegaiul stand la distanta pentru aproximativ 20 de ani. Acest aparat este foarte usor de montat pe perete si are capacitatea de a emite unde electromagnetice pe o raza de 12 metri, fiind un adevarat inamic al mucegaiului.

Tencuiala antimucegai sau antiumezeala

In plus, o alta creatie moderna, ce lupta impotriva mucegaiului, este tencuiala antimucegai sau antiumezeala. Materialele utilizate in realizarea acestei tencuieli sunt foarte dense si de asemenea, prin pelicula care se formeaza deasupra ei, ea nu permite patrunderea apei in perete. De asemenea, acest tip de tencuiala reprezinta o permeabilitate la vapori de 5 ori mai mare decat o tencuiala obisnuita. Tencuiala antimucegai mai reprezinta beneficiul ca poate fi aplicata atat pe partea interioara a peretilor, cat si pe cea exterioara.

Mortar amestecat cu substante antifungice

O alta metoda nou inventata impotriva mucegaiului presupune amestecarea mortarului cu anumite substante antifungice, atunci cand decidem sa renovam casa. In urma acestei combinatii, substantele antifungice se cristalizeaza, iar peretii nu mai permit trecerea apei. Un eventual dezavantaj ar fi acela ca pentru a utiliza aceasta metoda trebuie sa renovam casa, ceea ce presupune mult timp, dar si multi bani investiti.

Izolatia interioara si cea exterioara

Spre deosebire de metodele prezentate mai sus, urmatoarele doua desi sunt noi, sunt foarte cunoscute si se bucura deja de un mare succes in randul populatiei afectate de mucegai, si anume: izolatia interioara si cea exterioara. In schimb, cele doua sunt si singurele dintre cele prezentate mai sus care necesita apelarea la un specialist pentru ajutor si sfaturi, neputand fi puse in practica prin eforturi proprii, deoarece s-ar putea dovedi ineficiente.

Asadar, probabil majoritatea metodelor prezentate mai sus reprezinta o noutate pentru fiecare dintre voi, insa acest lucru nu trebuie sa semnifice si o lipsa de incredere in eficienta lor.

Trimite articolul și prietenilor tăi:Share on Facebook0Share on Google+0

3 comentarii la “Solutii antimucegai eficiente si moderne

  1. Pingback: Soluții antimucegai moderne: batoanele congelate | sfaturipractice.ro

  2. Pingback: Metode antimucegai pe termen lung | sfaturipractice.ro

  3. Pingback: Efectele mucegaiului asupra sănătății | sfaturipractice.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *